fredag 21 januari 2011

Sofia-dag!

Vilken fab dag, förutom morgonen då...Jag städade lägenheten och efter att ha dammat klart gick jag till köket med hinken i handen för att hälla ut vattnet. Tjoff sa det, och kvar i handen hade jag bara handtaget på hinken och på golvet var det en hel sjö... Där stod jag och bara stirrade :) Såhär i efterhand kan jag ju skratta åt det, men just då ville jag bara gå och lägga mig :)
Började ju eftermiddagen med att åka ut till universitetet för att lämna in tentan. Därefter gick jag och en klasskompis från förra kursen och köpte kompendium till nästa kurs som börjar på måndag. Blev att bläddra lite i den och sedan for jag till stan. Mange åkte och hämtade barnen så att jag skulle få lite egentid. Först blev det en fika/lunch med Carolina och Theodor på Steves. Carolina är en gammal barndomskompis från Ljungsbro, vi gick lekis till sexan tillsammans, och hon har nu fått en liten pojke på två månader. Jag fick hålla och snuffa och damn vad man glömmer snabbt. De är ju så små och luktar så gott. En dag (men inte nu) ska grabbarna få en lillasyster :)
Efter fikan gick jag för att fixa naglarna. Det är verkligen vardags-lyx att få sitta där i över en timme och bara bli ompysslad! Tack fina M, jag älskar dig! Och jag tror han var glad att få vara ensam med barnen en stund, det händer inte heller ofta!

Nu är jag nyss hemkommen från affären, jag köpte hem lite bröd så vi kunde göra lite varma mackor. När jag steg innanför dörren möttes jag av en liten Ellioth helt klistrad framför tv:n (Elton sov.). Jag var framme och pussade på honom men han bara puttade bort mig. Men så kom jag framsmygandes med en liten present till honom och grabben slängde sig kring halsen på mig! Han fick ett pussel, jag fyndade i affären, för 5 kr :) Lyckan var total! Därefter fick han syn på mig som packade upp ett par nya örhängen och när han fick hjälpa mig att sätta i örhängena blev han ju stoltast i världen och sa: "Du är såå fin mamma!". Mitt lilla (stora) hjärta, mitt i all trots så finns det ändå lite ljusa stunder som gör att mammahjärtat smälter!

Och det bästa med det där pusslet. När jag scannade in det gik det in för 10 kr så jag sade till i kassan att det låg på ett bord för 5 kr. Hon ringde och kollade upp det och visst hade jag rätt. Som tack för hjälpen för att jag upptäckt prisfelet fick jag en check på 25 kr! Snacka om billigt pussel ;-)

Nu är mackorna klara så nu blir det mys på soffan!
Godkväll!

2 kommentarer:

  1. Tack för idag! Va jättekul att ses igen! Som vi alltid umgåtts =) Haha! Det gör vi om snart igen! Theodor hälsar med! Kramar

    SvaraRadera
  2. Åh tack gumman, vad gullig du är!

    Just ja, mössan! Den är från Åhléns!

    Kram

    SvaraRadera