torsdag 13 januari 2011

I love travelling!

Poda Island, 2009

Det är till det där fucking jävla amazing stället som mor och far flyger till nu. Jag vill också ju! Jag skulle göra vad som helst för att sitta på det där jäkla flyget tillsammans med dem! Men min tider kommer den också... Jag tror inte mamma och pappa (eller jag vet) var ute och reste som de gör nu, när de var i min ålder. Eller pappa gjorde. Han reste till Mallorca flera gånger om året och partade loss med sina kompisar. Mamma däremot jobbade arslet av sig samtidigt som hon tog hand om två barn. Och pappa har faktiskt jobbat hela sitt liv nästan, han har kört buss i 51 år. De är ju så jäkla värda resorna de gör. Båda är pensionärer (även att pappa kör skolbuss på halvtid) och har lite pengar sparade, klart som fasen de ska resa! Sålänge de har orken tycker jag de ska resa, resa upp alla pengar!

Pappa fick ju inte mig förrän han var 45 bast och det var med pappa som mamma började få det bättre ställt. Från att jag bara var några månader gammal så fick jag följa med dem ut och resa, minst en gång per år (oftast två gånger!)! Jag fortsatte resa tillsammans med dem senare också men efter jag fyllde 18 fick jag betala själv... Att jag fått resa så mycket är något jag verkligen uppskattar, en upplevelse jag även vill kunna ge mina barn. Båda grabbarna har ju redan varit tomlands, speciellt Ellioth, och det ska bli mycket mer. Under tiden jag studerar får det bli lite kortresor på somrarna men när jag är klar och förhoppningsvis har arbete kommer vi kunna spara massor pengar och göra våra långresor vi också.

Vi funderade faktiskt på att kanske åka till Thailand i sommar. Flyga reguljärt och hyra ett hus. Det finns flygbiljetter för strax över 4000 kr (3000 kr för Ellioth och ca 400 kr för Elton) och hus för 1500 kr/v. Två veckor i mitt älskade Thailand liksom. Dock är det ju regnperiod på sommaren men det innebär oftast bara regnskurar någon timme/några timmar om dagen och sen spricker det oftast upp. JAG VILL. Men samtidigt är det skönt att ta en all inclusive-vecka till Turkiet också...Så vi får se!

Nog om resor...

Tanken var ju att jag skulle hoppa i städkläderna efter förra inlägget men så blev det inte riktigt. Jag skulle söva Elton och vips så somnade jag och vaknade inte förrän 2 h senare, VÄLBEHÖVLIGT. Har hunnit med städningen iaf vilket känns skönt då jag med gott samvete kan smita iväg några timmar imorgon och skriva lite tenta!

Nu ska gubben och jag krypa ner i soffan och se en film, det var längesedan vi hade lite tid för oss själva och kramades!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar