torsdag 31 oktober 2013

Kris

Idag åt vi mellis på trappen<3
"Vilken överraskning att vi fick äta mellis ute mamma, och på en så tjusig bricka!" - citerat Ellioth.
Jo, men det är ju rätt gött att bo i hus och kunna överraska ens kids så lätt :)

Vi hade ett ytterligare samtal med den lille herrn imorse, och vi var nu överens om hur man beter sig. Vi pratade med pedagogerna och tillsammans satte vi upp vilka regler som gäller; man är alltid snäll mot sina kompisar och man lyssnar alltid, och direkt, på vuxna! Elton gjorde tummis på att följa dessa regler så jag gick hoppfull från förskolan imorse. Men så kom jag dit och hämtade honom (och Ellioth med förstås) och då berättar en fröken om ännu en incident idag. Ellioth hade slagit, och petat sina kompisar i ögonen med pinnar i skogen. När hans "kompisar" (snart står han ju helt ensam) skrek i högan sky och när pedagogerna sa till honom att det inte var tillåtet att göra så skrek han bara: "JOOOO!". Gång på gång. Till slut fick de slita pinnarna ur händerna på honom och då tjöt han. När vi gick hem från förskolan var det jag som tjöt. Handfallen, besviken och ledsen. Man vet liksom inte vad man ska göra när man aldrig varit med om detta beteende innan. Igår fick han ju gå och lägga sig (och fundera på hur han betett sig) medan Ellioth och jag fikade, och det verkade ju inte funka. Så idag blev det naturligt så att han fick se sin mamma gråta och sedan fick även han pepparkakor (och mellis) på trappen. När vi sedan gick över och lekte med Fia, Tuwa och Tyra kommer Tuwis ner och berättar att Elton ritat med tusch på deras golv. Jag springer upp och på golvet har han målat en cirkel, och fyllt i, stor som en badboll över halva golvet. Då åkte kläderna på och ungen åkte ut kan jag säga!
Vi funderar på vad hans beteende kan bero på och det måste ju vara någon kombination av 4-årskris, flytt, byte av förskola och nu har han även separerats från hans trygghet där, storebror. Det har nog blivit för mycket för honom. Det försvarar absolut inte hans beteende, men det kan förklara det lite... Fy vad jobbigt, blir gråtfärdig bara jag skriver det här!

Till något roligare. Ikväll var det då äntligen dags (rätt dag!) för eventet på Gina Tricot där vi var inbjudna att handla för 50% i hela butiken. Jag hittade några riktiga fynd och var nöjd och glad, betalade och slapp kön. Mina kompanjoner Elma, Amra och Sofia var dock inte lika snabba så med dem fick jag köa i 70 minuter. Det var dock inte så dumt alls då alla fick lära känna varandra och nu har vi redan börjat planera för vinkväll inom en snar framtid. Är så glad att jag har så fina tjejer i mitt liv <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar