onsdag 23 oktober 2013

Skrivkramp

Dagens morsa och tentaskrivare tidigt, tidigt imorse!
 
Igår tänkte jag skriva hur gott jag sover på denna luftmadrass vi nu har som säng. Jag somnar på några sekunder och sover verkligen hela nätterna (annars går jag ju upp och kissar en eller två gånger per natt). Igårkväll kom dock nervositeten inför tentan och jag kom inte alls till ro. När jag väl hade somnat, efter midnatt, kom Elton och kröp ner bredvid och sedan levde han rövare så att jag vaknade gång på gång. När klockan ringde vid 6 imorse var jag allt annat än pigg men satan så nervös. Alltid annars brukar allt man pluggat in kännas så rörigt kvällen innan och så när man vaknar på morgonen känns det som hjärnan under natten sorterat all fakta och strukturerat upp den. Så var läget INTE idag. Det kände som att jag inte kunde någonting alls och jag var helt tjutfärdig. På plats i tentasalen blev jag ännu mer nervös, de där stora kala salarna alltså. Men så delades tentan ut, jag kollade igenom frågorna lite snabbt och insåg att jag nog hade koll och då infann sig ju ett lugn. Sedan är det ju ett jäkla jobb att hålla ordning på alla regler under tentan. Man får bara svara på en fråga per sida och man får inte skriva på baksidan av papprena. Varje sida ska även innehålla kurskod, provkod, datum, sidnummer och aid-nummer (vilket gör att jag har en kod istället för namn på tentan så att läraren som rättar inte ska kunna väga in min gulliga personlighet i bedömningen). Vid en fråga var jag tvungen att använda två sidor för en fråga vilket innebar att fråga 3 blev på både sidnummer 3 och fyra. När jag sedan satt och skrev på fråga 5 insåg jag att jag var sidnummer 5 också. Fick panik och trodde jag missat en fråga (nummer 4). Spanade på tentan men där fanns ingen uppgift med nummer 4. Det gick direkt från uppgift 3 till uppgift 5. Kände mig helt förvirrad och fick för mig att det kanske bara var på min tenta det var så och man kan ju inte direkt fråga grannen för då åker man väl dit för fusk. Men efter 1,5 timme så kom vår lärare in och efter att några stycken upplyst honom om hans misstag hojtade han: "Hörrni, skit i uppgift 4 för det har visst jag också gjort!" och så skrattade han bara .Goa gubbe! Sedan kom han fram till mig: "Tjena Sofia! Allt bra? Går det bra med tentan eller?". SÅÅÅ jäkla skön! Kommer sakna honom!
Svarade i alla fall på alla uppgifter men uppgifterna i sig känns ju så breda så det är svårt att veta om man fick med allt. Och satan vad ovan man är att skriva alltså. Efter ett halvt A4 hade jag ju jordens skrivkramp. Var tvungen att skaka den där armjäkeln typ tusen gånger för att palla hela tentan. då kan ni ju tänka er hur den kändes efter 13 sidor :) Jag kommer garanterat ha jordens träningsvärk imorgon!

Efter tentan åkte jag ner på stan och mötte upp Elma för en golunch på Subway. Vi köpte oss en varsin footlong och detkänns tusan som att jag kommer vara mätt i flera dagar framöver men satan så gott! Efter den golunchen och massor skitsnack åkte jag och hämtade hem mina grabbar och nu sitter vi framför tv:n och äter mellis. Jag måste snart ta tag i lite packning för vid 18 är det ett pass CX som gäller! Heja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar