måndag 17 augusti 2009

Medgång, vad är det?

Som att det inte var nog med motgångar,
nu får jag inte vara kvar på Lidl heller, har tydligen jobbat mitt sista pass också :(
Känner mig så förtvivlad, helt tom.
Dels för pengarnas skull, det var ändå dom där sista hundralapparna vi behövde som rullade in därifrån, och sen för att jag trivdes så himla bra...
Hade tänkt jobba ända till Elton kommer, och även efter det, tre timmar kan man ju smita iväg hemifrån även om man har en liten. Det var även vad Jonas hade tänkt, butikschefen. Men han har inget att säga till om, skitföretag.

Orkar inte mer.


...sen barnvagnen. De skulle ju få in den idag och skicka den direkt till oss. Men nejdå, nu KANSKE den kommer in i slutet av veckan.
Lika bra att skaffa en ritning, och bygga en själv!?

Funderar på att säga upp vår dagisplats också. Ringde dit idag för att kolla läget nu när inte jag ska jobba och de verkade väldigt besvärade av att jag ville att Ellioth ändå skulle få gå där lite. Jag trodde att man fick ha barnen 15 h/ v när man var arbetslös men tydligen kör inte dem med samma regler :S Så efter mycket om och men gick dem iaf med på, eller rättare sagt de bestämde, att han ska gå 8-11 varje dag. En tid jag tycker lika gärna kan kvitta.
Så frågade Mange mig om jag orkade ha två barn hemma hela tiden sen då? Och ja, Ellioth sover ju ändå till 9 så till 11 är vi ju alltid hemma ändå, och hur jobbigt är det?
Nej, får se hur vi gör...Vi måste i vilket fall sätta oss ner och titta över våra utgifter. Minsta lilla vi kan spara in kan rädda oss.

Var en akutsväng om Stadium för att inhandla en skaljacka åt Ellioth, om han nu ska vara på dagis kl. 8 och termometern bara visar 10 grader är han i behov av en sån. Tänkte först att vi skulle köpa en på Polarn & Pyret, men nej, 700kr är det inte värt. Blev en för 349:-, jättefin...Och det var precis vad mina (!) sista presentpengar räckte till. Mange tyckte det var synd att jag var tvungen att ta av mina födelsedagspengar, men vad gör man inte?
Jag har tyckt att vi haft det knapert med pengar många gånger men det har vi inte om man jämför med vad vi kommer ha nu...Vi ska leva på enbart Manges lön som inte ens brukar täcka alla räkningar...
Det här tar knäcken på mig men jag måste försöka vara positiv...

Nu rinner tårarna,
behöver lite tid för mig själv.
Bye!

6 kommentarer:

  1. *kramar om jättehårt*
    Det löser sig ska du se!

    SvaraRadera
  2. Usch o blä Sofia,för all jävla skit ni går igenom nu...
    Jag är f.lärare inom kommunen där man visst får ha sina baran 15h i veckan när någon av föräldrarna är arbetslösa..o då brukar tiden vara 8/9 och slut tid 14. 8-11 komma och sedan hämta honom..TRAMS!
    Hoppas de ordnar sig för dej.
    /Sofia

    SvaraRadera
  3. Jag har barn och arbetar även inom barnomsorgen. Det är skitsnacka att barn inte får vara på förskola då en (eller båda) förälder är arbetslös. Barnet har rätt till 15 timmar i veckan om man är arbetslös/föräldraledig. Dock är det upp till förskolan att bestämm vilka tider som ska gälla för dessa 15 timmars barn. allt från 3 tim/dagen fem dagar iveckan till 5 timmar om dagen i tre dagar iveckan, men det ser som sagt olika ut på olika förskolor för att passa hur deras verksamhet ser ut. Tycker synd om er/dig som om får utstå så mycket nu. Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Ibland verkar det som att går något åt fel håll gör allt det sen. Hoppas det vänder snart!

    Såg det den här artikeln
    http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=4959283&date=&menuids=

    SvaraRadera
  5. *kramar*
    Om du har Ellioth hemma så spara ni ju den avgiften. Och jag lovar att du kommer klara att ha honom hemma när Elton kommer.
    Jag fick mitt andra barn i januari, då var min stora 14mån och hon ska börja på dagis idag. Det har funkat hela våren/sommaren. Visst man blir lite slutkörd, men det blir nog alla 2 barnsföräldrar.
    Ni har kanske öppna förskolan du kan gå till för att Ellioth ska få leka av sig?

    Hoppas verkligen det löser sig för er, du verkar vara en så go tjej och har en sån söting till son!

    SvaraRadera
  6. Tyvärr så ska det ju sparas pengar inom barnomsorgen och då är det någon jätte smart (idiot) som kommit på att man ska dra in tid för de som redan är där minst av alla,,, För hur många kommer upp på morgonen, fixa alla morgonbestyr, och lämna på förskolan klockan 8?? Inte heller så roligt att hämta klockan 11 när de andra går in för att ha samling och äta mat...
    Jag håller med dej, då kan det faktiskt kvitta...
    Kram Emma

    SvaraRadera