tisdag 6 januari 2015

En kväll på förlossningen

Gårdagens afton blev inte alls som vi tänkt oss. Mitt bäcken värkte så mycket samtidigt som bebisen tryckte på helt galet neråt, att jag inte stod ut. Detta resulterade även i att ena benet nästan domnade bort. Efter typ 2,5 h med galen smärta och inget som hjälpte ringde jag förlossningen och fick prata med en urgullig barnmorska som tyckte vi skulle komma upp. Kidsen fick på sig pjamasar och vi körde dem till Ljungsbro innan vi åkte till förlossningen. Där kopplades jag till CTG och fick två starka värktabletter.
Pågrund av min smärta var bebisen jättestressad och hens hjärtslag var uppe på över 200 slag/min stundtals.
När tabletterna börjat verka och jag kunde slappna av lite mer började bebisen må mycket bättre med mycket lugnare hjärtslag.
Senare kom läkaren in och undersökte mig. Jag har foglossning och bäckenet är alltså rejält uppluckrat. Det här gör ju alltså pissont i sig och när bebisen dessutom ligger och skruvar sig långt där nere blir det ännu värre. Läkaren undersökte även mig för att försäkra sig om att bebis inte var påväg ut och min livmodertapp låg långt bak och var helt omogen. Tummen upp för det då det är lite väl tidigt att föda redan nu!
Dock får den ju gärna mogna till den 23/1 för jag pallar ju inte med denna smärta fyra veckor extra :/

Jag fick iaf restriktioner om att ta det lite lugnare och vila mer. Att det blir såhär på kvällarna beror på att jag håller igång för mycket på dagarna. Idag parkerar jag mig därför i soffan och pekar åt grabbarna som får kasta ut granen och stjärnorna i fönstrena :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar