fredag 19 juli 2013

Min tolkning av white trash


Detta säger wikipedia.se om begreppet WT:
White trash (engelska vitt skräp) är en starkt nedsättande benämning från USA på ljushyade personer med låg social status.
Personer som sägs vara white trash har ofta svag ekonomisk situation, låg bildnings- och utbildningsnivå samt ett ointresse för samhälls- ochkulturfrågor. En allmän smaklöshet brukar också förknippas med begreppet. I populärkulturen framställs white trash ofta som överviktiga med många barn och dålig hygien. Personer med ordnade ekonomiska och sociala förhållanden, men med en folklig och osofistikerad framtoning, är dock inte white trash i ordets egentliga bemärkelse.

Jag då som tillhör den lite finare, högre samhällsklassen ;-) (lägger ni märke till flirtgubben nu? den KAN betyda att jag är ironisk...) anser att white trash står för sådana människor som inte tar hand om sig själva och sina barn. Det KAN också vara människor utan mål, utan utbildning och utan arbete SOM inte tar hand om sig själva och sina barn. Jag anser att en person kan benämnas white trash när hen inte alltid ser till sitt/sina barns bästa och inte alltid sätter denne i främsta rummet. En wt-person för mig är en person som låter sin 2,5-åriga son vara ute och cykla klockan 22 en kväll i bör jan av maj (då är det kolsvart vid den tiden!). Det är också den person som står med sitt barn på höften med en cigg i handen (det är ju varken hälsosamt för barnet eller föräldern!), än värre med en cigg i handen och sitt ofödda barn i magen, eller den person som lämnar sitt tio månader gamla barn i en gunga i lekparken (i en halvtimme, flertalet gånger!), utan uppsikt. Det är för det sistnämnda jag vill anmäla personen som skrev det jag citerade tidigare idag, till socialen. För mig är det också en person som har flera barn med flera olika pappor, vart såg man till barnens bästa där? Det är också en förälder som exempelvis köper slitna, begagnade vinterovaller till barnen för att istället kunna unna sig cigaretter, vin och så vidare. Det är också sådana föräldrar som OFTA lämnar bort sina barn för att få egentid. För mig handlar det också om så simpla saker som att klä sig själv, och sina barn i hela och rena kläder. Eller att ha en hel och fungerande barnvagn till sitt lilla barn exempelvis. 

Jag anser alltså inte att det handlar om huruvida personer går utanför hemmet i sina mjukisbyxor...ASGARV!

Vissa föds finare än andra ;-)

Btw så bloggade jag tidigare om ett barn som satt och grät på en förskola i nästintill en timme utan att förskollärarna brydde sig om detta stackars barn. Dennes pappa ringde mig ikväll och hotade mig: "Du vet inte vem du fightas med!" sa han när jag inte ville ta bort fotot. Om jag inte hade bloggat om detta hade de ju aldrig fått reda på att deras son satt där och grät och nu är jag glad att de kan ta detta med förskolepedagogerna. De menade dock att det är en underbar förskola där man ser till barnens behov. Vilket barn har ett behov av att sitta och gråta hysteriskt i nästan en timme? Utan att någon bryr sig? Hur kan föräldrarna försvara detta? WT, big time! Jag blir mörkrädd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar