onsdag 25 november 2009

Spyan eller Skalle-Per?

Just nu sitter jag och äter ett Max-mål (förbannat äckligt btw!) och det är kombinerat frukost-lunch- och middag! Frukost kl. 21 liksom, bra där, speciellt när man ammar...NOT!
Men så blir det när en unge spyr ner hela lägenheten, samtidigt som den andra skiter ner den. Suck. Bra början på att vara ensam med två ungar, nejvars!

Har suttit uppe på barnjourmottagningen hela eftermiddagen...Pippi kaskadspydde, som nämnt, åtta gånger imorse och därefter gick det knappt få liv i honom. Han ville inte vakna och ville inte äta! Min kära vän Sofia tvingade mig att ringa 1177 (tack!) och dom ville ha upp oss direkt...2,5-veckors bebisar har ju inte så mycket att "ta av"! De tog massor prover på honom, genom en kanyl i huvudet vilket var lite läskigt, och så fick han göra ett ultraljud. Allt såg bra ut, det dom såg var att magen var väldigt full och spänd, vilket kunde göra att den "sköt" upp massor kräks...Skönt! De trodde först att det kunde vara så att det var för trångt mellan magen och magmunnen och att det därför kastades upp spyor hela tiden istället för att åka ner till magen, men så var alltså inte fallet! Som sagt, skönt!

Gillade inte riktigt hans kanyl dom satte i huvudet. Inte nog med att han skulle ha den där, de rakade bort en fläck med hår också så nu får vi väl börja kalla honom Skalle-Per istället?
När vi var på ultraljudet, och Pippi blev riktigt upprörd, så fick han tag i "slangen" (till kanylen) och började slita och dra i den...Jag fick lite småpanik, när han samtidigt skrek så han kiknade, så jag fick be Mange om hjälp för att bända bort hans lilla hand. Tror han ärvt både humöret och styrkan (ja, jag är väl stark?) av sin mamma :) Bra egenskaper!

Nu ska jag slänga Pippi i ett bad för att tvätta bort all ultraljudsgel på magen och all sockerlösning kring munnen, sen ska jag själv slänga mig i en dusch!
Godnatt!

Lilla hjärtat med sin läskiga kanyl i huvudet, och sin snygga mössa (ser ut som bb-trosorna!) :)

1 kommentar:

  1. Fy va läksigt =( Hoppas verkligen att han blir bättre snart och vill äta igen!
    *kram*

    SvaraRadera