tisdag 10 november 2009

Inte bara rosa moln...

Till skillnad från första natten då Elton var vaken mest hela tiden, lät som en liten gris, och ville amma stup i kvarten så har denna natt varit helt tvärtom. Han har sovit hela natten, förutom två gånger då han ammat, och verkar inte vilja stiga upp än heller :)

Har även insett att det här med att få bebis igen inte bara innebär att sväva på rosa moln... Svanskotan knäcktes ju som sagt under förlossningen så den värker så jag blir tokig. (känsliga läsare kan hoppa över nästa mening...!) Dessutom fick jag jordens hemmorojd också så jag har inte vågat sköta magen sen förra veckan och det gör ju att både rumpan och magen gör ont. Sen var det ju det där med att amma...Jag har verkligen sett fram emot det och tycker det är jättemysigt. MEN när man på en dag går från att ha C-kupa på morgonen till att på eftermiddagen sitta med två bomber till typ DD-kupor så var det plötsligt inte så jätteskönt...Det sticker och spänner så jag tror jag ska bli tokig.
Det som är positivt är ju att Elton blir mätt på en kvart när han ammar, men jag däremot nu skulle önska att han hängde i mina bröst hela tiden :)
Som nu måste jag väcka honom hur hans skönhetssömn för annars spricker ena bröstet snart tror jag...Jisses!

Hormonerna har dessutom börjat svalla och jag har väldigt lätt till tårar. Igårkväll fick jag i princip panik över att jag snart ska vara ensam med dem här två små trollen...Hur ska det gå? Och det här med att Elton snart blir stor, jag vill inte...Stoppa tiden liksom!

När vi börjar bli klara här hemma idag blir det iaf en tripp till IKEA för att kika efter en "storkillesäng" till Ellioth...Sen när jag ska vara ensam med trollen så måste vi ha spjälsängen till Elton så att jag kan lägga ifrån mig honom någonstans utan att Ellioth är framme och får tag i honom...Ja, herregud, ni ser... Hur förberedd man än tror att man är på att få en ny liten familjemedlem så är det tusen saker som måste kompletteras. Några plagg i strl. 50 måste inhandlas också för det hade vi visst inte många av heller och den här killen drunknar fortfarande i den strl!

Så lite nya bilder och så kommer senare :)

Hej sålänge!
(JAG MÅSTE AMMA NUUUUUU!)

5 kommentarer:

  1. Mmmmm förstår dig fia som ja alltid gör.. Men som sagt ..VI / Ja kommer alltid att finnas i närheten.. SOm ja ALLTID säger tveka inte att ringa. Du vet att ja vill hjälpa... Älskar dig min andra hälft.. :) Pussar & Kramar

    SvaraRadera
  2. Pumpa lite då o frys in eller kasta men de lättar ju lite på trycket =)

    SvaraRadera
  3. Du menar att ni ger er ut till ikea med lillkillen när han är 3 dar gammal.........det är vågat det....jag skulle gömma min unge för baciller och folk ett tag....passa på att vila, snart är du ju ensam med trollen som du själv skriver.../Jeni

    SvaraRadera
  4. För det första: Xyloproct-salva ;) Guds gåva till nyförlösta kvinnor! Sen kanske du ska testa lite laktulos för att hjälpa magen igång =S

    Skönt att han ammar så bra nu och att han blir mätt, man kan ju bli galen för mindre när man ammar i evigheter utan resultat.

    Sofia, du kommer fixa att vara ensam med dom. Jag har överlevt mina 2 små och där är 14mån mellan dom. Min äldsta blev 2 år igår och min lillfis blir 10 mån på torsdag. Jag har många bra knep om du vill ha tips på hur man gör vardagen enklare... Säj bara ifrån, vill inte pracka på dej en massa utan att du själv känner att du behöver det =)

    Jag vet precis hur du känner med Elton, jag kan knappt fatta att min lille bebis är 10 mån =O Han fyller snart 1 år! Tiden går helt för fort... Man får väl skaffa en liten till snart för att fylla bebis-tomrummet ;)

    Hoppas svanskotan läker snart!
    Kram på dej!

    SvaraRadera
  5. Ingen fara, ingen fara. Ni verkar vara en fin familj. Har följt din blogg ett tag. Fina söner. Hehe, jaa jag jobbade ju också där för ca 1 år sen, så pappa är nog stammis! :P hehe

    SvaraRadera