tisdag 5 november 2013

Mörkrädd

Några av fynden från Ullared. Ugglelampa som numer pryder mitt vardagsrum, ÄLSKAR. Älskar ännu mer när priset var ynka 99:-. Behöver jag säga att jag tog sista lampan och att folk typ hängde vid hyllan i väntan på påfyllning!? KAP. Ännu en uggla, i skinnimmitation, som ska få agera dekoration i Ellioths rum när det blir klart! Och så en ny kudde till soffan. Ja, jag är självklart förälskad i alla tre tingen. Och det får nog bli fler inlägg om Ullaredsfynd, håll ut!

Någon mer än jag som mår dåligt efter dubbelmordet i Ljungsbro? Inte av den anledning att jag kände någon av personerna utan av den anledning att jag blir mörkrädd att det går omkring sådana här mördare i vårt samhälle. Personer som gjort flertalet brott, suttit i fängelse och fått nya chanser. Nya chanser de aldrig borde fått! Jag får liksom tvångstankar såfort barnen är mer än 10 meter ifrån mig, tänker att en mördare kan hoppa upp ur busken och liksom "känner att han måste döda någon" och så råkar mina barn komma i deras väg, så mer än 10 meter och jag springer ifatt dem (exempelvis när de cyklar hem från förskolan). Eller om de cyklar runt ett hörn och jag inte ser dem, då slår hjärtat så det nästan hoppar ur kroppen. Jag önskar det fanns någon annan värld dit jag kunde ta mina barn och alla dem jag älskar där de kunde leva i absolut trygghet!
Sedan vill jag inte vara rasistisk, för det skulle lika gärna kunnat vara en vit man som stod för dubbelmordet i Ljungsbro men när jag ser en mörk man nu får jag liksom som en klump i magen... Jag påminns och blir livrädd! Man känner sig nog extra illa till mods när det sker så nära en. I den lilla by man vuxit upp i, där man aldrig varit rädd utan bara känt trygghet. I slutet av sommaren hälsade min lilla prins på denna man (som idag är en mördare liksom) när vi gick till lekparken hos mina föräldrar, och han tjoade glatt hej tillbaka till Elton. Tänk om han då känt att han var tvungen att döda någon?! Ännu läskigare att denna mördare bodde 50 meter ifrån mina föräldrar... Jag blir cp av alla tänk om alltså. För att inte tala om att bo i hus, på markplan... MÖRKRÄDD som aset! Fy...
Mardrömmar om älgar hela nätterna på det. Känner mig lite psykiskt labil ja!

Nä, styra upp hemmet då. Städar ihjäl mig och packar fortfarande upp. Det är det enda jag gör, orkar inte ta mig an studierna just nu. Har inte ens öppnat litteraturen än. Eller jo, läste en sida idag och toksomnade direkt! Som tur var kom Sofia och väckte mig och så gick jag och hämtade hem prinsarna istället, klockan 14 istället för 16. Sedan var vi ute tillsammans med Sofia och Tuwa hela eftermiddagen! Vi åt mellis på vår trapp och sedan cyklade vi iväg till en lekpark, supermysigt!

Nä, nu kom mannen hem med nya dörrar, dags att hjälpa till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar