söndag 21 mars 2010

Välling!

Jag är helt förstörd. Att missa en hel natts sömn är inget för en tvåbarnsmorsa alltså.
Har gått och längtat efter min säng hela dagen, och nu äntligen är det kväll igen och snart får jag krypa ner :)

Mange och Elton var uppe på barnjouren idag igen. Elton fortsätter ju att kaskadkräkas, sprutbajsa och tokskrika när han ska äta. Det märks ju att något är fel, och vi känner inte riktigt igen honom. Så nu misstänks det att han är mjölkallergiker, vilket ska utredas. Prover och så ska tas, OM 3-4 VECKOR. Jag blir galen på svensk sjukvård, att allt ska behöva ta sån tid. Vi ska iaf börja att testa med mjölkfri ersättning så får vi se!

...och Ellioth. Det där med att han åt fem portioner på dagis och vi trodde att han kanske skulle komma igång med maten kunde vi ju glömma. Nu har han inte ätit någon mat alls på två dagar, han totalvägrar. Vi har försökt att aldrig göra något stort av att han inte vill äta, "barn äter när dom är hungriga" säg det ju, men idag försökte vi köra omvänd taktik. Tog bort honom från bordet när han vägrade och lade in honom i sängen istället. Han blev jätteledsen och kom tillbaka tillbordet och sa att han skulle äta. Men när han återigen bara puttade bort skålen bar vi tillbaka honom till sängen igen. Sådär höll vi på. Men som vi trott gav det inget heller. Hur fasen ska man göra?
Han måste ju vara hungrig mer än en gång varannan vecka? Eller?
Jag blir tokig. Detta är typ det enda han ärvt av mig (åt ju i princip enbart välling tills jag började högstadiet typ) och humöret då :)

Nu är vi nyss hemkomna från Tuwis kalas. Någon (tror Mia?) hade smugglat ner en sån där jäkla tuta i vår skötväska. Jag kommer drömma mardrömmar om tutor och vilda ungar inatt :)

Nej, sängen står och skiner där borta och nästan ropar på mig.
Godnatt!

3 kommentarer:

  1. hahha den va ju ner smugglad hos mig så va ju tvungen att smuggla vidare så ja slapp :)hoppas att det löser sig med lillfisen kram

    SvaraRadera
  2. Vilken ersättning ger ni? Har ni provat att byta sort?

    Emilia blev jättedalig i magen av Semper, spydde och bajsade massor och det luktade riktigt illa.

    Nam fungerade mkt bättre för henne men jag har även hört bebisar som det varit tvärtomom för (Nan inte fungerat men semper)

    Hipp har jag bara hört bra om, den ska vi nog prova om lillasyster/lillebror behöver ersättning.

    Hoppas det inte är mjölkallergi och om det är det, att det växer bort fort.

    SvaraRadera
  3. Tycker ni ska fortsätta på "barn äter när dom är hungriga"-strategin så länge han inte är underviktig och BVC och ni som föräldrar inte är oroliga för hans vikt. Småäter han mycket, erbjuder ni annat är mat och riktiga mellanmål? Försök unvika det i så fall. Håll fast vid regelbunda mål och inget däremellan: frukost, fruktmellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällmål och tillåt inte godis, chips, kex och sånt i veckorna som han kanske äter istället för mat/mellanmål. Man vinner inget på att tvinga barn att äta, dom lär absolut inte äta bättre för det. Mat ska man äta för att man vill och för att det är gott och trevligt. Och absolut inte straffa med sängen, jag är lite allergisk mot det där med att barn får gå och lägga som ett staff eller en konsekvens. Att lägga sig ska också vara något man gör för att man vill sova/vila, något mysigt och skönt, inte ett straff. Det är inte konstigt att så många barn inte vill lägga sig när så många föräldrar använder just sängen som ett straff. Lite tankar bara men nej, är inte BVC oroliga för vikten behöver nog inte ni heller vara det.

    SvaraRadera