tisdag 2 mars 2010

Sjuklingar!

Vilken dag! Jag lämnade lägenheten innan åtta imorse och kom hem först nu...
Vad som skulle bli en dag med promenad ute i solskenet med Josse & Kelton blev istället en hel dag uppe på sjukhuset. Då Eltons förkylning inte gett med sig, och då han kaskadspyr såfort han ätit, så fick vi rådet att ta kontakt med vårdcentralen vilket jag gjorde. Därifrån skickade dom oss vidare upp till US då läkaren tyckte att det behövdes ett ultraljud på Eltons mage, ifall att han skulle ha en förträngning på magsäcken. Påväg upp till sjukhuset började Elton skrika som en stucken gris, och det fortsatte i 1,5 timme. Han var otröstelig. När dom tryckte vid hans öron så skrek han så han kiknade så vi blev skickade till öronkliniken istället. Ingen öroninflammation men lite vätska bakom ena trumhinnan. Det kunde vara förklaringen till både skriket och kräkningarna då det kan göra så ont, och en del reagerar på smärta som så att dom kräks. Efter en megaspruta med smärtstillande somnade Elton tillslut i min famn iaf. Vi fick åka hem och ska tillbaka för vidare utredning imorgon...

När vi satt där uppe ringde Mange och berättade att Ellioth kändes varm när han hämtat honom på dagis. Termometern visade 40.4 grader. Stackaren!
När jag sedan satt i väntrummet med Elton så kom en dagiskompis till Ellioth ut från ett rum. Han hade feber och kräktes. När jag passerade akuten påväg ut till bilen så satt en annan dagiskompis till Ellioth i väntrummet där...Usch, undrar vad det är som går? Bara Ellioth klarar sig från spyorna!

Ellioth ville varken ha välling, kex eller glass nu...Men när jag erbjöd godis så sken han upp som en sol :) Med Panodil i kroppen visade tempen "bara" 39.9 grader och då är det klart man är sugen på godis...Eller :)?

Nej, nu ska jag ta hand om mina sjuklingar!


Godis går alltid hem!

3 kommentarer:

  1. kanske därför han är sjuk, äter jämt godis!

    SvaraRadera
  2. Hej! Läser din blogg och tycker den är jättebra! Måste bara fråga... Jag har aldrig hört barn som är på sjukhuset så ofta som dina. Det här är verkligen inget påhopp så ta det inte fel.. Tror självklart inte att du hittar på "fel" på dina barn men är du lite överbeskyddande? Jag har själv barn som också varit sjuka titt som tätt men aldrig har jag åkt till sjukhuset för det. Som sagt det är inte menat som ett påhopp men jag är bara nyfiken. :)

    SvaraRadera