torsdag 22 oktober 2009

Elton är "bokad" :)

Ni anar inte hur lättad jag är efter samtalet med Inger uppe på sjukhuset idag. Underbarare människa får man leta efter! Hon började samtalet ungefär såhär: "Får jag gissa varför du är här? Efter att ha läst din journal så tror jag att du är stressad och rädd eftersom din förra förlossning gick så himla snabbt? Du hann inte riktigt med va?"
Jag kunde ju inte sagt det bättre själv och hon förstod innan jag ens satt min fot inne på rummet.

Hon hade redan diskuterat med en läkare och dem hade bokat en igångsättning för mig, om jag nu tyckte att det kändes bra. Så jag fick en tid och ett datum då man åker upp och ser efter om man är mogen för en igångsättning och är man det, och om man fortfarande vill, så sätts man igång morgonen efter!
En igångsättning börjar ofta med att man får väldigt täta värkar väldigt plötsligt, alltså precis som min förra förlossning också gjorde. Det vill säga knappt någon skillnad. Om jag sedan väljer att få en ryggbedövning så kan det göra att förlossningen drar ut lite mer på tiden, men på det sättet kanske jag hinner med den här gången!

Vi pratade även kring om förlossningen skulle starta av sig självt. Om det skulle gå snabbt igen och jag kanske skulle tvingas föda hemma. Om att de skulle instruera över telefon medans jag föder på badrumsgolvet, hur jag skulle hålla bebisen varm tills ambulansen kommer och om hur bra det brukar funka. Även kring ämnet om det nu skulle vara så att det är fullt här och man tvingas åka till Norrköping...Men hon berättade att de alltid försöker ha ett rum ledigt, ifall det skulle ringa en krystandes liten Sofia tex, då de inte riktigt kan hänvisa mig de fyra milen till Norrköping då :)

Jag fick även hennes direktnummer och kan ringa henne när jag vill. Om jag bara skulle vilja bli kollad så att jag inte öppnat mig nu innan tiden för igångsättningen eller om jag bara ville prata. Dessutom jobbar hon den dagen som jag antagligen kommer bli igångsatt vilket känns ännu mer betryggande. Jag älskar redan den tanten!

Så gott folk,
förhoppningsvis kommer Elton kika ut lördagen den 14 november!
:)

2 kommentarer:

  1. Va glad jag blir att läsa att du fått så bra stöd =)
    Man "hör" verkligen i din text vilken stor sten som lyfts från ditt bröst. Måste kännas helt underbart!

    November är en bra månad att föda barn i. Mitt första är född den 9de ;)

    Kram på dej! =)

    SvaraRadera
  2. På Astrid Lindgrens födelsedag och Emils namnsdag....det kanske inte alls är nån Elton utan en liten busig Emil som kommer?!;-) coolt jag ska nog oxå ta planerat nästa gång verkar skönast så, Ullis

    SvaraRadera