onsdag 18 mars 2009

Sommar & sol

Det här med att ha ordning här hemma är just nu ett evighetsgöra...
Ellioth plockar fram, jag städar, och Ellioth plockar fram igen!
Tömmer han inte hela min strumplåda så välter han ut papperskorgen eller kastar foppatofflorna i toaletten, ja, you name it...
Vi hade en ordentlig fight idag när han gjort allt det ovanstående och på det drar tag i toarullen och kryper iväg i raketfart med mig efter...Då fick jag nog, satte ner honom med ett duns och sa med bestämd röst att det nu fick vara nog! Vanligtvis så flinar han bara åt mig men nu kröp han istället iväg med bestämd min, fram till skoskåpet och lådan där foppatofflorna brukar vara, men där fanns inga tofflor för dom stod framme...
Då kryper han bort till tofflorna, hämtar dem en och en för att sedan lägga dem i rätt låda! När det är gjort och lådan är stängd ställer han sig upp och klappar händerna :)
Hur mycket tror ni inte mittmammahjärta smällte då? Ujujuj!
Kanske har jag lärt honom att det är tvärtom om som ska gälla,
mamma plockar fram, Ellioth städar, och mamma plockar fram igen!? :)

Det gäller, efter vad jag nämnt ovan, att vara uppe i tid om man har något planerat...
Idag skulle vi vara på vårdcentralen kl. 11 för att kolla Ellioths öron. Det var någon slags efterkontroll eftersom han hade öroninflammation då innan nyår.
Grabben skötte sig exemplariskt och fick sitt första "landstinget-klistermärke"!
Undrar vem som var mest lyrisk över det, mamma eller Ellioth, haha!

Jag minns inte om jag nämnt det innan men här hemma är det bara 6-månadersmatburkar som faller Ellioth i smaken. Självklart är det inte så lätt med stora bitar när man bara har 1,5 tand att tugga med men nu tyckte jag att det var dags att börja öva att tugga (med tandköttet)...
Så igår vid lunch fick han äta samma mat som oss, vilket var potatis, torsk och persiljesås. Idag gällde samma sak, och det bjöds på tonfisklåda...Nu ikväll ska pappsen laga spaghetti med köttfärssås och även det ska bli lillfisens middag!
Det har gått galant...Om det nu är för att maten är god eller för att han får äta med gaffel istället för sked det återstår ju att se :)

Nu ligger Ellioth och Mange på golvet,
Mange bygger med klossar, Ellioth rasar tornen och packar ner klossarna i kartongen igen,
YES, jag sa ju det :)
Ska joina!

So long!

2 kommentarer:

  1. vänta bara tills han målar på stolar och väggar... ;) det blir bara värre och värre, ur den synpunkten. Men lilla hjärtat blir bara underbarare och underbarare =)

    SvaraRadera
  2. Jag förstår honom som kastar foppatofflorna i toaletten (dvs där dom hör hemma!) :)
    Btw, vi måste ses snart så jag får ge ellioths present!

    SvaraRadera