onsdag 4 december 2013

Barnakuten

Min lille tappre <3

Natten har inte varit kul alls. Vid 02.30 vaknade Ellioth och låg och vred och vände på sig. Han sprattlade med benen och kunde inte alls komma till ro. Sedan började han klaga på huvudvärk. Han kunde inte ligga åt något håll alls på kudden för hur han än låg gjorde huvudet ont, sade han. Jag gav honom Alvedon och låg och klappade på honom och först vid 5 lyckades han somna igen. Men det kunde ju inte jag och där låg jag och funderade och lade ihop ett och ett. Kramperna i måndagskväll, huvudvärken inatt, och så kom jag ju även på att han klagade på huvudvärk i söndags. Och efter påtryckningar från släkten efter vad som skedde i lördags kväll ringde jag 1177 när vi vaknade. De tyckte att jag skulle ringa vårdcentralen och se om jag skulle komma dit eller åka till barnakuten direkt. De visste inte själva vad de skulle tycka så jag ringde barnakuten och de ville att jag gick via VC. Så vid 10 var vi på VC och vid 10.45 var vi uppe på barnakuten. Vi fick berätta vad som hänt (läkaren bekräftade att det antagligen är kramper utifrån min beskrivning av händelsen) och så fick Ellioth ta massor prover. Ungen fick total panik redan efter Emla-salvan och när själva sticket skulle komma slutade han nästan andas och höll på att svimma. Stackars lilla hjärtat <3 Proverna visade sig vara bra och vi fick åka hem i väntan på remiss till EEG som kommer ske inom två veckor. Vi fick även direktiven att om han blir sådär konstig igen är det ambulans direkt som gäller! Sedan får vi se vad som händer...

Mange är ju i Göteborg men som tur är har jag ju mina fantastiska grannar som ställer upp, tack! <3 De hade Elton medan Ellioth och jag var på sjukhuset!

Nu ligger vi i soffan, kramas och ser på film. Vi längtar efter pappsen <3 (En eloge till alla ensamstående!! Hur står ni ut?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar