söndag 8 februari 2009

Slangvakt...

...ja, det är vad jag extraknäckt som inatt! Dåligt betalt var det också men det var trevligt att kunna ta del av sina skattepengar! Jag fick ju "hotellrum" och god frukost imorse!

Strax efter det att jag bloggat igår eftermiddag så började ett riktigt kalas...Spyorna sköljde över varandra, jag bytte tre pjamasar på drygt tio minuter. Han fick inte behålla någon västka alls utan dem minsta små droppar han fick i sig kräktes han upp lika fort.
Mange ringde sjukvårdsrådgivningen som i princip fortsatte att sucka åt oss och ville dela med sig av sina häxkonster - morotssoppa var hennes recept.
Jag fick nog, började gråta i bakgrunden och då ringde damen i telefonen upp Barnkliniken och dem önskade oss välkomna upp. Viktigt var dock att vi inte fick vistas inne på avdelningen utan fick bara vara i väntrummet, vi var väl en riktig smittorisk.
Läkaren konstaterade att han var ordentligt uttorkad och tyckte att det var bra att vi kommit upp, - MEN OJ sjukvårdsrådgivningen, ta er i arslet med er "vänta" ...!
En liten stund senare hade han sond och så blev vi inlagda över natten!
Hans salter var inte okej så det börjades med två flaskor vätskeersättning, varpå han fick i sig en halv flaska majsvälling.
Sen hade tydligen lillfisen fått nog av att få maten direkt ner i magen och ryckte därför ur sonden helt själv, bra gjort tyckte vi!
Han fick sedan i sig en hel flaska välling, all by himself, så då tyckte läkaren att vi fick åka hem... Tack och lov!

Jag kan säga att jag inte sovit många timmar inatt! Antingen har Ellioth legat på min arm, den har då domnat och jag har inte kunnat ligga normalt och därför inte heller kunnat sova...Eller så låg han i sin egen "spjälsäng" och såfort han rörde sig var jag ju tvungen att sätta mig upp och se till så at han inte snurrade in sig själv i slangen, varav noll sömn då också!
Sen var vi ju instängda på rummet, med en triangel på dörren (eftersom vi var smittsamma) så då fick jag lite cellskräck på det också :)

Så vi är lite trötta här idag,
Ellioth har sovit mest hela dagen
och nu vill han inte äta igen...

En tröttfis har precis fått sin sond och somnat...
Sover i sin hemska säng
Ser på Nalle Puh med pappa nu på morgonen!

6 kommentarer:

  1. Oj oj oj Sjukvårdsrådgivningen har gjort det igen!! Vi fick oxå tipset av dom på morotssoppa. Efter 5 dagar utan en droppe kvar i ungen tyckte dem fortfarande morotssoppa. Oliwer var då 4 månader och när vi kom upp var han så pass uttorkad så vi blev kvar i 9 dagar för att se att han inte fått men av det:-S! Så mycket för dem liksom!

    SvaraRadera
  2. det är bra att ni stod på er..!

    SvaraRadera
  3. Stackars Ellioth,, var han så sjuk. Och vilken jobbig natt för er, hoppas att det blir bättre snart//Ewa

    SvaraRadera
  4. bra att ni åkte upp!
    Sjukvårdsrådgivningen är inte att lita på i alla fall

    SvaraRadera
  5. Tänker verkligen på er och hälsa Ellioth så mycket från mig... :=) (och Mange med) Puss påre fru Haglund

    SvaraRadera
  6. Ok? Usch fy vad jobbigt! Ah jag litar inte på vår sjukvård för fem öre efter det!! Lita på er instinkt, känns det inte bra så stå på er... Hoppas LillKillen kryar på sig snart! Inte kul att behöva se dem så sjuka!

    SvaraRadera