fredag 6 februari 2009

Läs & Lär

Fanny, Jakob och Julius säger:

...Tragiskt med föräldrar som inte förstår att regler och straff kan vara en form av kärlek, jävligt viktig sådan dessutom!!...

Det bästa jag hört på länge,
ta åt er av detta alla föräldrar där ute!

Godnatt.

8 kommentarer:

  1. Jag gillar inte straff, tror mer på konsekvenser.

    Ex för att förtydliga: Lilla Anna beter sig dåligt i affären, skriker och tjatar. Antingen svarar man:
    -Men sluta nu, annars jag åker hem med dig med detssamma!
    el
    -Anna så här beter man sig inte, beter du dig så här och skriker och tjatar så måste vi ju åka hem.

    Visst måste man ta i med hårdare tag ibland, men som sagt föredrar konsekvens framför straff.

    SvaraRadera
  2. Den där Fanny kan vara väääldigt klok! :-)!

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag är en av dom sam läser din blogg flera gånger dagligen, roliga inlägg och mycket fina bilder! Eftersom jag har följt bloggen ett tag har man läst en del :) jag är bara nyfiken hur det är mellan er och Fanny och Jakob? Ett tag var det ett himla liv mellan er, ni verkade hata varandra men nu verkar ni vara vänner igen? Bara en nyfiken läsare :)

    SvaraRadera
  4. Jag bara undrar om ska behöva ha föräldrar som säger vad som är rätt eller fel när man är 19år GAMMAL... då ska man veta sådant. Men här verkar det inte vara så! Det finns ett mycket litet ord ej ofta använt på vår jord det stillar smärta lindrar gråt det lilla ordet är förlåt.... Bara en liten tanke till tanklösa 19 åringar...

    SvaraRadera
  5. Svar på Frida och Prickens kommentar: Straff och konsekvens betyder ju samma sak :-S... Det är båda påföljder, så att vara konsekvent är ju även det ett straff för ett dåligt beteende.

    SvaraRadera
  6. Oj oj oj Är tjejen 19 år?? Hade det varit jag hade jag nog fått en avhyvling modell större av mina päron! Sen hade jag fått gå till min syster och hennes resp och bett om ursäkt samt skrammla ihop pengarna till låsbytet alles själv!

    SvaraRadera
  7. Hehe jo det kanske vi gör. Och det känns inte som att jag tycker att mina päron liksom gjort fel, jag är glad att dem tydligt visade mig rätt och fel :-)! Jag kommer göra detsamma med mina barn!

    SvaraRadera
  8. Straff och konsekvens är inte samma sak, eller jag förstår hur du menar, det gör jag men jag menar ändå att det är stor psykologisk skillnad mellan straff och konsekvens för ett barn. Nu är ju tjejen i fråga 19 år och borde veta bättre men i uppfostringssyfte vad gäller små barn är det skillnad, se bara exemplet jag gav i kommentaren. Vidare är ju inte "konsevens" och "att vara konsekvent" riktigt samma sak, konsekvent måste man vara oavsett om man använder sig av straff eller konsekvens.
    Konsekvens-logisk följd, följd, påföljd, verkan, resultat
    Konsekvent-principfast, följdriktig, orygglig, stringent, logisk, metodisk, sträng
    (motsatsord: inkonsekvent)

    SvaraRadera