måndag 15 oktober 2012

Jobba på kontor?

Jag har vikarierat idag. I en förskoleklass. Ibland när jag vikarierar, som när jag är i en förskoleklass där alla 20 ungar har myror i brallan samtidigt- exakt hela tiden, börjar jag fundera på vad tusan jag tänkte när jag valde att plugga till lärare?! Eller som när man har sin praktik i en trea med 28 elever där alla 28 ungarna räcker upp handen samtidigt. Dagar som dessa undrar jag varför jag inte valde att plugga till något där man får sitta instängd på ett kontor hela dagarna. Alltså jag har ju inte det där tålamodet (som VERKLIGEN behövs!) varje dag... Jag får för mig att jag bestämt mig för att jag inte vill jobba i en trea (med 28 elever som räcker upp handen samtidigt) och inte i en förskoleklass (där 20 ungar har myror i brallan samtidigt, hela tiden!). Jag vill heller inte vara i mellanstadiet för då börjar kidsen bli sådär dryga. Jag vill nog faktiskt vara på förskolan (alltså dagis, 1-5 år) där ungarna avgudar sin fröken, vill sitta i hennes knä och ge henne pussar! Ja, där vill jag vara! Annars vill jag vara hos mina underbara goungar som jag hade min praktik hos hela förra året. Några av dem anföll mig idag, och höll på att krama ihjäl mig, och det gjorde min dag kan jag säga!
Och jag vet att det hela handlar om att få en relation till barnen. När jag väl står där med min första etta, typ 8 veckor in på terminen så kommer jag vara tokig i varenda liten godbit. Men som vikarie, fyy alltså...Ungarna passar verkligen på (som i något negativt!) när de har en vikarie de aldrig träffat innan, och antagligen inte kommer träffa igen, under en enda fjuttig dag. Och idag hade jag två förskoleklasser. En på förmiddagen och en på eftermiddagen. Vi gick matte(-tips-)promenad oh gjorde (bomulls-)muffins! Och jorå, när jag tänker efter så var det nog inte så hemskt ändå :) MEN träningen fick jag hoppa över idag, jag var helt slut när jag kom hem :) Och så regnade det ju så hemskt ute, och halsen gjorde nog lite ont också :)

Jag har hela eftermiddagen och kvällen haft det mysigt med mina skruttar. Först såg vi på Toy Story, sedan duschade vi tillsammans och nyss sövde jag dem! 
Nu väntar jag på att mannen min ska bjuda mig på middag :)
Godkväll!


Mitt fina konstverk :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar