söndag 18 december 2011

Det var den dagen!

Vi startade dagen med sovmorgon till 7.30 något som inte händer alltför ofta. Därefter blev det lite småstress (som alltid) då vi skulle vara på lite glöggfika hos våra vänner Josse, Jocke och Kellis vid 10. Vi har inte träffat dem sedan i somras så vi fick verkligen slita oss därifrån strax innan ett (annars hade vi fått sitta kvar i flera dagar för att snacka ifatt allt vi missat :)) för att hinna få i oss lite lunch innan det var sovdags för Elton. Eftersom vi ska iväg i eftermiddag igen så kände vi att vi inte hann hem och lagade något och svängde därför in på Mc Donalds. För en gångs skull satt ungarna tysta, stilla och bara åt så jag hann till och med med att sitta och bläddra i en tidning. Men vi hann bara börja njuta av vår lugna stund så kommer en utvecklingsstörd/cp-skadad (jag kan och ser inte skillnad) person in. Mange lägger märke till henne då hon är så himla fint klädd och uppiffad och jag ber honom att piffa till mig som henne om det skulle hända mig något. De sätter sig precis bakom oss och sedan tar det fart... "Det var den dagen" vrålar hon, en gång var tionde sekund. Det var ju lite charmigt de första tre gångerna och jag kunde inte låta bli att fnissa lite. Men efter en kvart och 90 stycken "DET VAR DEN DAGEN!" (med versaler då hon verkligen ropade det) fick jag verkligen panik, slängde ungarnas mat och klädde på dem och rusade ut till bilen. När jag knäpper fast Ellioth i bilen hör jag återigen, "Det var den dagen!". Alltså jisses! Jag kände mig som världens hemskaste människa som var tvungen att gå därifrån men jag pallade verkligen inte... Stackars henne, och stackars hennes familj (de lider säkert inte, men det är så jag känner!)!

Nu ligger jag på soffan, och kikar ut på Elton som ligger i vagnen ute på balkongen och sover. Mange och Ellioth är iväg och köper en julgran. Josse m familj hade köpt en på Netonnet, färdiginpackad (för 99:-, känns ju lite som att köpa grisen i säcken!), och det var ta mej tusan den finaste, tätaste gran jag skådat. Så där är grabbarna nu :)
Vid 15 ska vi över till familjen Theo där planer ska smidas för nyårsafton som vi tänkte fira ihop. Mange kommer dock smita ifrån för att hjälpa min pappa att köra hem ett stort paket han inte fick plats med i sin egen bil...
När kidsen har somnat ikväll har jag tänkt slå in lite julklappar och så ska vi mysa ner oss i soffan framför en film.

Vi hörs senare!

2 kommentarer:

  1. Det låter som en härlig dag, förutom McD incidenten. Haha,
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  2. Vad gullig du är! Det värmer att höra.. Du är ju en av de som kommenterat innan och det är alltid kul med lite respons för det man skriver osv :)
    Hoppas ni har en mysig söndagskväll! kram kram

    SvaraRadera