fredag 9 maj 2014

Dagens hjälte, me!

När jag tog den här bilden skrattade jag så att jag höll på att kissa på mig. Dörren saknar alltså handtag då Tobbe fick det i handen :) Vi hade en skitstressig dag i receptionen idag med skitsura gäster dessutom (regnig fredag!). När vi går för att äta lunch skrattar vi åt och pratar om eländet och samtidigt som Tobbe lägger handen på dörrhandtaget säger jag: "Ja nu kan ju dagen bara bli bättre!" och samtidigt lossnar handtaget och Tobbe flyger bakåt och håller på att lägga sig på rygg i trappan bakom. Jag är redan så trött och fnittrig och skrattar så tårarna sprutar. Vi fick snällt gå tillbaka till receptionen och ringa ner så någon som redan satt i personalmatsalen kunde öppna inifrån, ja annars hade vi blivit utan lunch också :)

Jag slutade efter lunchen och åkte hem mot Linkan för att hämta grabbarna på förskolan. När jag svänger in i villaområdet ser jag något blått skymta i ögonvrån... Då är det en gammal (säkert 90 bast) farbror som ramlat inne i trädgården, rullatorn har vippat, och han tar sig inte upp. Jag tvärnitar och backar tillbaka och får klättra över ett staket för att komma in... Jag vippar upp rullatorn och han ber mig sätta mig på den så han kan dra sig upp i den men han orkar inte det. Då kommer hans tant ut och gapar och skriker: "Han är sååå envis gubben! Han klarar inte detta och jag har bett honom komma in men han vägrar!". Hon sätter sig på rullatorn och jag bär upp farbrorn men hans ben bara viker sig hela tiden, tillslut kånkar jag upp honom så han sitter på rullatorn. Tanten ber honom följa med henne in men han vägrar så hon gapar: "Ja, ramlar du igen får du ligga där tills imorgon för jag kommer då inte ut igen! Nu är jag arg...". Jag viskar till farbrorn: "Jag ska hämta mina barn på förskolan så jag åker förbi här igen om tio minuter igen, har du ramlat igen hjälper jag dig in!". När jag for förbi igen satt han på sin rullator och plockade maskrosor från gräsmattan. Han var som en liten fågelunge skruttgubben, den där envisheten gjorde nog honom bara väl <3

Efter den goda gärningen gjorde jag nästa, åkte till sjukan och hämtade upp en kompis som var nyopererad och skjutsade honom hem. Därefter åkte vi förbi universitetet och lämnade tillbaka några böcker jag lånat. Påvägen hem fick grabbarna en varsin hamburgare och när vi kom hem tog de fram sina cyklar och åkte ut och cyklade. De var ute i nästan två timmar så jag och M passade på att städa hela huset. När det var klart åkte jag och köpte färska blommor och nu har vi precis ätit grillad lövbiff, mums!

Ungarna är i duschen och ska strax sövas och därefter måste jag ta tag i lite examensarbete innan jag tar natt för att ladda för långpanna (9-20) imorgon!

Och ja, nu har jag bestämt mig var jag ska jobba och det känns såååå skönt och sååå rätt! Det innebär dock att det inte blir något Kålis i sommar då jag börjar direkt! Kommande veckor kommer alltså se ut såhär: Förskola på dagarna, examensarbete på nätterna och Kolmården på helgerna! Heja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar