lördag 12 september 2009

Har han dansträning?

Såhär är det nästan 24/7 i min mage...Jobbigt när man ska sova men annars är det bara mysigt att känna att minifisen har det bra där inne!

v. 30

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.


Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

1 kommentar:

  1. Åååh, så får du ju inte göra!! =)
    Just det där är nog det enda jag saknar med att vara gravid. Det är såå himla mysigt, kontakten man får med bebisen. Man vet hur den rör sig och när den brukar vara vaken och ha disco. Just det där att det är bara en själv i hela världen som kan få uppleva det med just den bebisen =)
    Näää, nu blev jag ju sugen på att bli gravid igen! Fast minus illamående, foglossning och allt det där andra som tröttnar på så snabbt ;)

    Hur tycker du tiden har gått denna gången? Visst flyger den förbi när man har en liten att jaga efter samtidigt? Man hinner liksom inte riktigt med. Eller ja, jag gjorde inte det iallafall =)

    SvaraRadera