onsdag 10 juni 2009

Skitdag vare ja!

Ja, den där jäkla försäkringskassan alltså,
eller hela det svenska systemet...
Man går till en läkare och blir sjukskriven, sen ska ännu en läkare (Försäkringskassans) se över och "godkänna" fallet. Hur sjukt är inte det? Sparka den sistnämnda läkaren och sätt honom i kundtjänst istället så man slipper bli placerad som nr 278 i deras telefonkö! Tror han kunde göra mer nytta där. Är inte läkare till för att hjälpa? Istället för att stjälpa?
Aja, tydligen så sa min läkare att till 90% chans så skulle hans papper komma tillbaka från Försäkringskassan vilket betyder att jag kommer bli utan ersättning...
Han sa även att jag var i en "dum mellanfas" i graviditeten. Fram till v.12-v.13 kunde man bli sjukskriven pga av graviditetsillamående eftersom det är så vanligt då. Men därefter är det ovanligt att man mår illa och därför godkänner dem inte det som en anledning. Hade jag istället varit i v.20 så kunde han yrkat på buksmärtor vilket tydligen oftast godkänns som "tillräckligt sjuk" för att vara sjukskriven, men det var som sagt ovanligt innan v.20...Så han undrade om jag kunde klara mig i fyra veckor men jag sa bestämt nej. Det är ju nu jag mår dåligt och nu jag behöver hjälp liksom...
Han var ju väldigt förstående och sa tusen gånger att han verkligen ville hjälpa mig men att han hade Försäkringskassans läkare mot sig.
SJUKT.
Jag blir så sur.
Man betalar skatt men vad fan får man för det?
Inte hjälp när man behöver det iaf!...Ekonomiskt alltså.

Dessutom började ju dagen ännu pissigare.
Ellioth slog ner en speldosa han fick i doppresent av sin gudmor...Ni vet en sån där kupa som är full med vatten och glitter som far omkring när man skakar den!? Men denna var en speldosa så närman vred upp den spelade den och en helikopter där inuti virvlade runt glittret!
Den slog han i backen vilket resulterade i att hela hans golv blev fullt av vatten och glas. Vattnet rann ner under listerna och under hela bokhyllan... Självklart hände detta när vi hade bråttom och skulle iväg. Mitt i allt detta hörde jag att posten kom så för att liva upp stämningen lite tänkte jag kolla om det fanns något spännande brev och när jag sliter upp innerdörren fastnademin lilltå där under och ja...Resten kan ni nof räkna ut själva :)
Tossingen värker fortfarande och är helt röd och svullen!

Sen till jordgubbarna...
Hittade svenska gubbar nere i stan, skånska sådana, för 40kr/l så jag slog till och köpte mig två liter. Till min stora besvikelse smakade dem skit. Rättare sagt gift.
Ringde till Mange och var galen och tvingade honom svänga förbi Ica i Tannefors påvägen hem för att införskaffa två nya liter med ÖSTGÖTSKA gubbar till mig (Där har du det Frida :))!
Så idag blev det gubbar för 160kr, usch vad dyrt...Speciellt när två liter åkte i soporna oätna!
Så inga mer skånska gubbar för min del :)

Nu ska jag hoppa in i duschen,
imorgon blir det förhoppningsvis bus med Johanna & Melle!
Natti!

3 kommentarer:

  1. Vi får inte heller ngr pengar, har väntat sen början av april på att svenska försäkringskassan ska skicka en blanket till den österrikiska men det tar låg tid, skickade ett mail för två veckor sen, idag fick jag veta att mailet skickats från kundtjänst till handledare, inte är dom snabba.

    Men mkt bättre är det inte här, saker går visserligen snabbare men det är tusen papper som ska hit och dit och det finns ingen samkoppling mellan ngt.

    SvaraRadera
  2. å du dizzar skåne...illa..hahah men vi skåningar kommer upp och terroriserar dig den 11 juli!! =)

    SvaraRadera
  3. systemet är tyvärr ingen fördel för gravida. ja blev inte sjukskriven fast ja knappt kunde gå, sjukgymnasten försökte inte ens. ja fick kämpa vidare, för pengar måste man ha. Hoppas illa måendet går över så du får njuta av den mysiga perioden du har framför dig
    kram

    SvaraRadera