onsdag 4 maj 2011

Upprörd?

Låter ju vettigt att du tar VAB och ska ner och busa med andra mammor och barn. Inte undra på att de stryper hanteringen så färre ska kunna fuska så här. - Anonym

Och så var det det där med talesättet "Mind your own business". "Sköt dig själv", något svenskarna tycks ha problem med. Men nu ska vi reda ut det här:

Vi har, hela familjen, varit och testat oss som bärare av bakterier då Ellioth blir sjuk hela tiden. De hittade bakterier i Eltons hals och för att han inte ska smitta Ellioth mer (som antagligen har väldigt svagt immunförsvar) så behandlas han med penicillin. De trodde inte att han skulle smitta, mer än möjligtvis till sådana med väldigt dåligt immunförsvar, och eftersom vi inte vet om det finns sådana barn på dagis så tyckte de att vi skulle hålla honom hemma de tre första dagarna.
Jag skrev VAB av den anledningen att jag är hemma och vårdar "sjukt" (han är pigg som vilken 1,5-åring somhelst) barn. Jag anmäler dock inget VAB hos Försäkringkassan och begär heller ingen tillfällig föräldrarpenning då jag inte orkar strula med skola och CSN. Skulle jag välja att göra det skulle det ändå alltså inte vara fusk då detta är något läkaren ordinerat. OCH, jag skulle inget hellre än att få vara på min praktik (jag måste ta igen denna dag) och få plugga då jag har sjukt mycket att läsa till tentan om tre veckor. Detta är absolut inget jag-vill-vara-hemma-och-låta-staten-betala-mig-fusk!

Imorgon ska jag hålla i min lektion och om någon skulle ilja ha information om Orust, Hisingen, Värmdö och Tjörn så är jag lite av ett proffs nu ;-) Nu ska jag plugga vidare!
Godkväll på er!

1 kommentar:

  1. Det är bra stå på dig bara, det är klart man ska vara rädd om sina barn. Tack för din roliga blogg Lotta

    SvaraRadera