onsdag 1 oktober 2014

Att respektera varandra och vara tacksam för det man själv har




Den här dagen, nejtack. Jag hade gärna gått och lagt mig för dagen redan för flera timmar sedan. Jag vaknade med jordens huvudvärk och ville bara slita av mig hela huvudet. Värktabletterna dämpade den dock men vid 10 kom jordens illamående på besök istället. Detta har resulterat i att jag endast fått i mig en banan och några smulor äppelpaj idag och nu mår jag liksom illa för det istället, för att jag är hungrig. Lite halsbränna på det och den här dagen är en sådan där dag jag verkligen njuter av att vara gravid, ELLER INTE! Skjut mig tack!

Och ungarna bråkar precis HELA tiden så trots att de varit ute hela eftermiddagen fick de gå ut nu igen då jag inte orkade lyssna på dem!

Idag har vi dessutom fått smaka på den svenska avundsjukan. Hur orkar folk? Varför kan de inte bara vara nöjda med det de själva har och acceptera att alla inte kan få allt? Orka. Jag har alltid varit tillfreds med det jag har så därför kommer jag antagligen aldrig förstå. "Avundsjukan är den värsta sjukan" sägs det och jag är så glad att jag aldrig insjuknat, det måste vara så sjukt jobbigt?!

När vi ändå är inne på ämnet kan vi ju krydda avundsjukan med lite egoism. Hur kan man låta någon man håller kär göra ett val likt, "mig eller hen?". Även om det finns människor jag tycker mindre om och utesluter dem ur min vänskapskrets kan ju inte jag tvinga andra jag älskar att göra detsamma. Det är ren egoism och det är det värsta jag vet. Alla människor har rätt till sina egna liv där de får göra sina egna val och sedan får jag respektera det valet! Usch, trött på den värld vi lever i och att människor inte bara kan respektera varandra för det dem är!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar