söndag 17 april 2011

Teached.

Äntligen hemma efter två långa dagar med utbildning på nya jobbet. För er som missat så ska jag vara entrékassör på Kolmården i sommar, något jag verkligen ser fram emot!

Idag bestod förmiddagen av en kurs i service vilken jag tyckte sög. Tusen gånger bättre kurs fick jag en gång för längesedan på Mc Donald´s och delen "kommunikation" var tusen gånger bättre för några veckor sedan på lärarprogrammet. Detta gäspade jag mig mest igenom. Eftermiddagen var däremot mycket mer intressant. HLR och brandövning stod på schemat. Jag har lärt mig helt galet mycket! Nu kanske jag kan vara aningen lugnare om någon av grabbarna skulle sätta i halsen exempelvis. Läste på en blogg för inte alls längesedan att hennes grabb hade satt i halsen och pappan hade tagit honom i fötterna och hållit honom uppochner, gör absolut ALDRIG så! Heimlich ska det vara! Jag har gjort hjärt- och lungräddning så hela handen har blåmärken (armbandet måste kommit i kläm) och svettades gjorde jag som en gris, och då körde vi i bara två minuter! På brandövningen tittade jag mest på, har sådan fet respekt för eld att jag inte vågade gå så nära. Dessutom lät brandsläckaren något förskräckligt och jag är ju så "skotträdd". Skulle det vara skarpt läge vågar jag förhoppningsvis!

Nu kommer strax mina grabbar hem (de har spenderat dagen ute i Ljungsbro) och då ska jag söva minstingarna och därefter blir det plugg. OM det går vill säga, jag är så skitnödig för imorgon :S

Godkväll!


Galet vacker utsikt från bilfönstret som sagt!

3 kommentarer:

  1. Kära Sofia publicera gärna denna kommentar!
    Jag tror man lär sig olika på varje HLR. Min man jobbar med barn och måste en gång varje år göra den utbildningen för att dom ska bli godkända.
    Sen kan du även läsa vad som står på 1177 OCH ta inte allt ordagrant.

    SvaraRadera
  2. Kära Sofia publicera gärna denna kommentar!
    Jag tror man lär sig olika på varje HLR. Min man jobbar med barn och måste en gång varje år göra den utbildningen för att dom ska bli godkända.
    Sen kan du även läsa vad som står på 1177 http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Behandlingar/Nar-barn-satter-i-halsen/
    OCH ta inte allt ordagrant.

    SvaraRadera
  3. Ja, Heimlich är bra, fast inte på för små barn, då kan du krossa deras inre organ. Ryggdunk på dem =)

    SvaraRadera