lördag 9 april 2011

Hår? Nejtack!

Har precis krupit ner i sängen, inoljad och len som en babyrumpa :) Stod och funderade kring det här med hår och rakning i duschen nu... Har ramlat in på en blogg där någon vidrig (i mina ögon) kvinna står med två stora toffsar under armarna och det är så att jag får kväljningar. Varför liksom? Finns det något positivt med hår på kroppen, bortsett från ögonbryn och hår på huvudet? Nej va? Visst kan det vara skönt med lite päls på benen på vintern, men annars finns det ju termobyxor?! Och under armarna fastnar armsvetten i håret och gör att de människorna stinker?! Och varför ha hår på pullan? Finns det något positivt med det? Svar nej!

Jag kom även fram till att jag endast rakar mig för min egen skull! Mange skulle aldrig be mig raka mig (iofs har jag aldrig testat att låta det vara men jag tror inte det) och det är heller inte för syns skull eller för att "passa in" för jag befinner mig väldigt sällan i offentliga duschar och dyl... Sedan tycker inte jag heller att killar ska ha hår mer än på huvudet och benen. De behöver ju inte vara lenrakade kring sin vän men det ska vara trimmat! Under armarna likaså!

UÄK FÖR HÅR!
Vad tycker ni?

14 kommentarer:

  1. Det är sånt man kan fundera över. Men finns det något negativt med det? Förutom din högst personliga smak? Som vi alla vet är som den där berömda ändalyckten. :)

    SvaraRadera
  2. Du gör det visst för att passa in annars hade du inte känt behovet av att klnka ner på folk som faktiskt väljer den naturliga vägen. Frågan är liksom inte varför någon inte rakar sig för det är ett ganska nytt fenomen. Frågan är varför rakar någon sig överhuvud taget? Jo normer! Jag kan heller inte förstå varför du gör ett så omoget inlägg. Hur kan man störa sig på att ANDRA har hår? De smittar ju knappast oss utan.

    SvaraRadera
  3. Faktum är att det finns många fördelar med håret, bland annat att det ska vara just hygieniskt.
    Att raka sig, dock, finns det bara ett bra skäl till: Att man själv vill ha det så. Bra att det bara är därför du gör det :)

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att det är löjligt och småsint att ens tycka till om en sådan sak! Hur mycket eller lite kroppsbehåring en person har - naturligt eller väljer att ha - är inget som angår någon annan! Så bara håll klaffen om du nu absolut måste bilda dig en åsikt om sådana privata saker, så att du inte sårar människor i onödan.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker att det är löjligt att bilda sig en uppfattning i frågan. Hur mycket kroppsbehåring en person har - naturligt eller valt - angår ingen annan! Vidare tycker jag att om du prompt måste sitta och tycka till om andra människors kroppsbehåringsgrad, vilket verkligen får dig att verka fjantig, så kan du väl ha vett att hålla tyst om dina åsikter och inte såra människor över en sådan skitsak.

    SvaraRadera
  6. Jag blir så ledsen när jag läser sånt här, inte för att jag tar åt mig själv eller känner mig äcklig av dina kommentarer men för att normen är så stark att människor som du får människor som jag att raka våra kroppar fast vi inte vill.

    Jag vill förtydliga att jag inte tror att du är en elak människa som vill få andra att må dåligt, men jag tror att du kanske skulle behöva rannsaka dig själv lite; varför är det ok att hacka på kvinnor som valt bort den här idealhetsen?

    mvh
    Natashja

    SvaraRadera
  7. Du undrar varför man inte rakar sig?

    Jag kan bara svara för mig själv.

    Jag slutade raka mig av två anledningar; Dels för att jag vägrar gå med på förväntningen jag har på mig. Jag vägrar böja mig för ett onaturligt ideal som präglar vår tid. Jag vägrar anpassa mig, göra om mig själv för att duga. Jag vägrar acceptera att jag måste vara på ett visst sätt. Jag vill att mina ungar ska växa upp med en bild av hur en riktig människa faktiskt ser ut.

    Men sen handlar det även om att acceptera mig själv och det innebär att lära mig att acceptera HELA mig. Jag har alltid varit ovän med min kropp och mitt självförtroende har i stor del handlat om mitt utseende. Jag har varit otroligt fixerad vid hur jag ser ut och aldrig vågat vara något annat än perfekt. Och det har präglat hela mitt liv.



    Läs gärna mer här: http://ladydahmer.se/2010/august/utkast-aug-10-2010.html (mitt giiglekonto är inte aktivt, jag har blogg hos blogg.se)

    SvaraRadera
  8. Det är inte konstigt att du tycker så. Kvinnligt hårväxt är oerhört stigmatiserat.
    Fast du har fått det lite om bakfoten. Håret finns faktiskt av en anledning! (Även kvinnligt sådant, duh.) Håret under armarna motar in fact bort svett och bakterier, så att de inte börjar gro och lukta, och könshåret motar bort infektioner. Det finns mycket positivt med att låta håret växa och vara en naturlig del av kroppen.
    Att du inte skulle göra det för att passa in håller jag dock inte med om. När underklädsutbudet består av smala trosor som gärna blottar håret, reklamsnuttar visar redan rakade kvinnor raka redan släta ben och the lack of håriga kvinnor på badhus, på stan etc. är norm, så påverkar det oss mer än vad du uppenbarligen tror.
    Ciao!

    SvaraRadera
  9. Haha... jag skulle heller aldrig ha hår på pullan. Men lite fel har du. För håret finns där för en orsak. Det är för att man inte ska lätt få sjukdommar där som typ urinvärksinfektion.

    SvaraRadera
  10. hahaha alltså måste säga att ni är bra roliga Sofias läsare. Varför kommenterar ni ens om ni stör er? Ni är ju inte ett dugg bättre människa än vad hon är. Ni tycker det är fel att Sofia har en åsikt och skriver ner den, men ni själva då? Ni gör precis samma sak fast ni riktar er mot Sofia. Hon får väl tycka vad hon vill och ni med för den delen. Men kalaga då inte för ni är precis likadana! Cred till er som orkar lägga energi på det hela!!! :D

    Håller med Sofia. Det är sjutk ofräsht attt inte raka sig underarmarna och vistas i allmänthet.


    www.bookofems.blogg.se

    SvaraRadera
  11. Hahha, de är bra sofia! Hår är ju vidrigt..och jag skulle knappast låta mitt könshår växa även om jag skulle sitta isolerad i ett år. Det är äckligt.

    SvaraRadera
  12. ems - det är helt ok att ha en åsikt. Och att uttrycka den. Men lite självrannsakan mår alla bra av.

    Varför har vissa sådant behov av att spy ur sig vad de tycker om allt? Vad har Sofia (eller nån annan) med människors kroppar att göra? Är det verkligen ok att kalla människor för äckliga bara för att de inte följer normen? Är det ok att kalla överviktiga eller väldigt smala för äckliga också? Eller människor som på andra sätt inte är perfekta?

    Min kropp är min. Inte till för dig eller Sofia eller nån annan att bedöma eller granska.

    Vill vi verkligen att våra döttrar ska växa upp i en värld där de inte får vara sig själva utan måste anpassa siog för att duga och för att inte bli kallade äckliga?

    SvaraRadera
  13. Se min kommentar till "Fortsättning" angående fördelar med att ha hår på snippan.

    SvaraRadera
  14. Ja, vem tusan vill att killen som går ner på en ska behöva spy hårbollar efteråt?! Inte direkt eftermyset jag gillar. Höö höö!
    /Chrissan

    SvaraRadera