lördag 14 september 2013

Vidriga rökare

Det finns inte mycket som gör mig så arg som när jag ser en gravid röka! Hur fan är man funtad då? Hur kan man göra så mot sitt barn som ligger i magen? Kan man inte sluta röka när man bär ett liv i magen ska man inte ha barn! Punkt.

Kolmården är en rökfri djurpark. Där får rökarna tända sina cigaretter i rökrutor som är placerade lite vid "sidan av" så att främst våra djur ska slippa andas in den giftiga röken men även så att våra ickerökare ska slippa den. Idag tände en tjej/mamma en cigarett precis när hon passerade mig, med sin vagn i handen med sitt lilla spädbarn i. Bredvid gick denna kvinnas man och deras andra barn på cirka tre år. Jag kände direkt hur det började koka inom mig och jag bad henne vänligt, men bestämt att röka i rökrutan vilken jag visade henne vägen till. Men vad tror ni hon gör? Jo, hon lyfter upp sin lilla treåring på bänken bredvid henne, parkerar barnvagnen nästan i sitt eget knä och börjar suga på den där jäkla ciggen och röken den bara bolmar. Och som inte det vore nog tänder även pappan en cigarett... Jag ville springa och hämta de stackars barnen och rädda dem från deras hemska föräldrar. De borde inte få ha vårdnaden om sina barn, nej de borde inte ens få titulera sig som föräldrar (enligt mitt tycke!)! Hur kan man göra så mot sina barn? Hur kan man tvinga dem andas in gift? Alltså nej, jag förstår verkligen inte... Människor skadar medvetet sina barn... Hur sjukt är inte det?
Varsågod, rök, få svarta lungor och dö i förtid (ifrån era barn...), men gör det långt bort från era barn och andra medmänniskor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar