måndag 17 mars 2014

Hemsk hemresa!

Där borta står mitt äckliga flygplan jag for hem med igår. Gammalt, skruttigt, äckligt och så jävla dålig service! Norwegian har ju svårt att få till det med sina nya plan (jag hade nog enorm tur som fick flyga med det ner!) så de har hyrt in ett flygbolag från Portugal, med en flotta på sex stycken plan, varav detta plan var leasat till Polen... De började med att berätta att det var begränsat med dryck ombord så först efter tre timmar kom de ut med lite juice och vatten. Hela tiden drog de för drapperierna och höll sig gömda i köken. Lite mat fick vi men det fanns ingen försäljning ombord (typ snacks och sånt). Min stol var så nedsutten att jag satt på två järnribbor och röven sov efter 15 min. Jag bad då om att få sitta på en annan plats men fick svaret: "Fully booked!". De var då och hämtade en fleecefilt jag fick sitta på vilket inte hjälpte sådär jättemycket om man säger så. Kaptenen berättade i högtalarna efter start att vi var 30 min sena i starten men att vi ändå skulle landa ungefär enligt tidtabell, det skulle slå på 10 min. Med en flygresa på 11h räknar man verkligen ner så när det skulle vara 1 h kvar och vi inte fått någon mer mat gick jag fram och frågade när vi skulle landa och fick svaret 2 h. Jag sa ju då att kaptenen sa att vi skulle landa i tid men då frågade bara stuarten: "Who said?", och där tog mitt tålamod slut. Vi landade tillslut klockan 16, en timme och tio minuter sent och efter 12 h flygresa. Dessutom var det så turbulent när vi skulle landa att jag bara: "Ursäkta kan jag få låna din hand?" till killen som satt bredvid, och det fick jag självklart! Han var så trevlig och snäll och vi pratade och tjattrade i 10 timmar av 12 :)
Väl när vi gått av planet stod polisen där och skulle gripa någon på vår flight vilket gjorde att väskorna blev sena då de antagligen skulle leta upp hans innan de kunde skicka iväg våra. Så först efter 17 fick jag äntligen två små prinsar i famnen <3 Vilken lycka efter så lång tid!!!

Och det här med blod, bajs och död... En granne till mig på hotellet var ute och hjälpte till vid olyckan (vi möttes på flygplatsen där hon kom helt nerblodad och nerbajsad). De hade åkt med kvinnan även jag beställt min resa av (jag åkte shuttlebus för 60 kr tillsammans med 14 andra istället för att betala 500 kr för en egen bil!) och de hade tagit med sig den födande kvinnan till sjukhus. När vi stod där och pratade kom resesäljaren in och berättade att bussen efter min (den som gick en timme senare som resesäljaren rekommenderat mig att åka med) hade voltat ner i diket, ingen var dock skadad. Innan vi lyfte ringde hon dock till mina grannar och berättade att de skickat en ny buss som plockat upp de från den voltade bussen men att den bussen också voltat och att alla skadats denna gång och var på sjukhus.
När jag landat igår fick jag dessutom mail av mina grannar och "päron" som pratat med hotellägaren och hon berättade att den gravida kvinnan och barnet i magen dog. Så gjorde även de två sköterskorna och en man som stannat för att hjälpa till och som då blev påkörd av en bil. Så sorgligt :( Trafiken i Thailand alltså...

Nu kom precis min stora kille ner till mig i sängen så nu ska jag snuffa och gosa <3 3 veckor är alldeles för lång tid att vara ifrån sina barn!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar