måndag 22 april 2013

I jämförelse...

Idag samtalade jag med en utländsk kvinna på min praktikplats. Jag berättade om min ångest inför torsdagens ingrepp (operera bort en tand!) och min skräck för tandläkare. Hon skrattade lite och menade på att hon aldrig hört om någon med tandläkar-, spindel- eller hisskräck förrän hon kom till Sverige. I det krigsdrabbade landet hon kommer ifrån hade man andra rädslor. Var det inte bomber så var det rädslan att bli torterad. Hon själv blev av med två friska tänder, i tortyr. Hennes far ryckte "de" bort naglarna på och strök (med strykjärn!) honom under fötterna. Också det i rent torteringssyfte!
Förstår ni vilket skyddat samhälle vi lever i? Här har vi liksom tandläkarskräck... Det måste ju vara något vi skapar i brist på andra "faror", tror ni inte det?
Jag har tandläkarskräck, big time, och jag mår så satans dåligt av att veta vad som väntar på torsdag! Men vad fasen är det i jämförelse med att få alla sina naglar bortslitna? Nej, jag skäms lite faktiskt!
Och vad fasen är det för värld vi lever i? Hur kan en människa tortera en annan människa? En av samma art liksom? Inget annat djur skulle ju någonsin göra så?! Sjuka, sjuka människor...
Mörkrädd!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar