onsdag 15 september 2010

Jag röstar för Robin Hood!

Vi tar från de rika och ger till de fattiga!

Vs.

Vi tar från de fattiga och ger till de rika!

... Vad klingar bäst i era öron??

3 kommentarer:

  1. Jag ser det tyvärr inte så.
    Varför ska det vara fult att tjäna pengar i det här landet? Jag vill inte försörja folk som "bara" vill gå hemma. För tyvärr är det många som utnyttjat systemet och levt på bidrag. Man tjänar mer på att gå hemma än att jobba. MEN sen finns det självklart dom som blir drabbade av andras dumhet. Det är synd men vi ska väl ha ett samhälle det lönar sig att jobba och inte gå på bidrag!? Där man gör mer för att få ut ungdomar i arbetslivet, dels med lärlingsplatser, sänka avgifter för arbetsgivare mm.
    Valfrihet att välja sjukvård, skola mm är också bra. Att bygga ut den privata vården är en bra lösning. Kan man inte få den hjälpen man vill ha hos landstinget kan du istället betala för vården hos en privat vårdgivare. Det är ju frivilligt att använda sig av den.
    Jag tror tyvärr inte att vårat land blir bättre med rödgrönt styre.
    Vi kommer få betala mer i skatter för bil och bensin. Tycker det redan är dyrt och tyvärr slutar inte folk att åka bli bara för det blir dyrare. Måste man åka bil så gör man det.
    Vill du att någon annan ska bestämma att du och din man ska vara hemma lika mycket med barnen? Jag vill själv kunna välja att vara hemma med mina barn i 2 år. Inte att Christian måste vara hemma 1 år och jag 1 år. Det vill dom rödgröna göra. Och om dom börja bestämma sådana beslut åt oss, vad blir det härnäst då?
    Jag anser att vi som familj vet vad som är bäst för vår del. Ingen annan ska bestämma det åt mig!

    Sen finns det självklart sådant som är bättre med dom röda men jag kan inte rösta på ett styre där ett kommunistparti är med och bestämmer. Men det är väl härligt med demokrati, alla får rösta på vad dom vill =)
    Ha det gott gumman och jag skäller inte på dig ;-)
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Självklart klingar det bäst att ta från de rika men samtidigt finns det fler sätt att se på det...jag tycker det är skrämmande att man ska förlora på att arbeta hårt för att komma upp sig och därmed få en bättre lön...då straffas man liksom för att man har kämpat hårt...det tycker jag är helt idioti!
    Så all politik har ju flera sidor!

    //Johanna

    SvaraRadera