onsdag 15 september 2010

Dålig mamma?

du skriver att du inte hinner träffa dina barn lika mycket längre, och när du hämtar honom vill han inte vara med dig. säger mycket om hur mycket du lämnar bort dom.
-anonym

Kände att jag ville försvara mig i den här kommentaren...
Hade inte Ellioth åkt till mormor igårkväll så hade vi å ena sedan fått en timme till med honom innan han skulle gå och lägga sig, å andra sidan så fick han istället vara ledig från dagis idag och vara hemma och bli ompysslad och bortskämd hela dagen. Vilket väger tyngst? Vi umgås med honom alla andra kvällar i veckan. Och för den delen, hur skönt är det inte att han har en så bra relation med sin mormor och morfar? Han behöver få komma dit ibland, bara han, för att få vara ensam (utan lillebror) och bli ompysslad och bekräftad bara han. På samma sätt som även vi vuxna behöver få bekräftelse i annan situation än som mamma och pappa. Jag tror ni kan fråga vilken annan förälder som helst och ni skulle få svaret att ibland är det skönt, ja det är faktiskt det, att få vara ifrån barnen och bara råda om sig själv. Man behöver faktiskt det.

Jag kom att tänka på det här med dålig mamma också... Vad kännetecknar en dålig mamma?
Är jag en dålig mamma för att jag lämnar bort mina barn i det syftet att studera? För att jag i framtiden vill ha ett yrke, vilket ger oss en bättre ekonomisk situation vilket gör att jag kan bjuda mina barn på fler upplevelser i form av tex resor? Dom kan få syssla med flera olika hobbys etc... Hade jag varit en bättre mamma om jag var hemmafru, hade barnen hemma hela dagarna (utan att låta dem gå på dagis) och istället inte ha råd att bjuda mina barn på något annat än att just få vara hemma med sin mamma?
För jag menar, även om jag är i skolan mellan 8-17, så hinner jag ge mina barn kärlek för det. Jag uppfostrar dem och ger dem trygghet. Dom har mat på bordet och rena kläder. Vad är det jag inte ger dem som en bra mamma ger sina barn?

6 kommentarer:

  1. Men shit, vilka hemska kommentarer. Stå på dig!
    Vi får bara hoppas på att denna anonyma inte själv är mamma eller pappa.
    Bra blogg!

    SvaraRadera
  2. Nu vankas det tävling! Var med och tävla om styling + make up. Var gärna med du också, kom gärna in och kika!

    Hälsningar HagebyMist tjejerna I Norrköping

    SvaraRadera
  3. ...Förresten.. Är själv tvåbarnsmamma och dessutom egen företagare.. min yngsta är 5 mån och jag fick börja jobba när hon var tre veckor. Jag är ifrån dem ganska mycket och det är jobbigt, men samtidigt gör jag det för allas skull. För att vi sk ha det bättre i framtiden. Så jag tycker att det inte är tiden man är med dem som spelar roll utan det man gör med dem under den tiden man får.. Hemska, bittra människor överallt i bloggvärlden som tyvärr går loss på att att vara taskiga mot andra. Bra att du inte tar åt dig!

    Från en mamma till en annan, heja dig!! :)
    //Giselle

    SvaraRadera
  4. Vilka idioter det finns!! Jag blir vansinnig på folk som lägger sig i sånt de verkligen har med att göra! Du är en superbra mamma och jag är riktigt imponerad av att ni fixar två små barn och du samtidigt pluggar och vågar satsa på dig själv! Det är starkt gjort! Keep on the good work! :D

    SvaraRadera
  5. du är absolut inte en dålig mamma, jag menar herregud, det är normalt att vara borta 8-17 och att barnen är på dagis. så är det ju i verkliga livet!

    SvaraRadera
  6. Hej Hallå!
    Jag hoppas att du kastar av dig alla skitkommentarer du får. Du vet nog lika väl som jag är folk bara är avundsjuka på dig, en snygg, söt, vacker, UNG tjej som har en man som är allt det som hon själv är och som om det inte vore nog två supergulliga underbara barn. Jag tycker dte är bra go i dig! Att du orkar gå å plugga nu "när du inte behöver". När man läser din blogg så märker man ju att du gör allt för din barn å väldig lite för dig själv. Men som du även skriver så måste man få vara vuxen ibland! Stå på dig du är en bra tjej, mamma, fru, dotter!! KRAM Sofie

    SvaraRadera