torsdag 25 december 2014

Skadade barn


Efter vi städat idag tog vi en liten promenad hela familjen. Grabbarna sprang och lekte och klättrade i lite träd. På ett ställe (vår "granngård") ville kidsen gunga lite vilket passade bra då bebis snurrat i min mage och lagt sig på min blåsa så jag knappt kunde gå utan att kissa på mig. Dock fick jag för mig att gungorna hängde jäkligt tätt och eftersom jag stod vid sidan om bad jag M gå och titta framifrån men han tyckte inte det var något konstigt. Sedan dröjde det väl 30 sekunder innan jag ser Ellioth krocka in i Elton, när de båda har megahög fart, och ser Elton flyga av och landa på nacken för att resa sig upp och hålla på att få gungorna på sig. Jag skriker i panik samtidigt som jag rusar genom en buske och över ett staket för att komma fram till honom. Detta resulterar i att jag kissar på mig lite (en graviditet är som sagt inte bara en söt mage och en bebis som buffar lite där inne...)och måste gå hem. Elton var jätteledsen ett tag men han blev mest rädd, han var oskadd.
Väl hemma drar jag igång ett gammalt förlossningsprogram från TV4 vilket jag ligger och tjuter till och börjar få panik inför min egen förlossning. Det jag längtat så mycket till är jag plötsligt helt livrädd för :/ Efter det blev jag bjuden på gomiddag av man och barn och de hade dukat så fint med finporslin, tända ljus och köttbesticken... Vi sitter och äter en stund innan Ellioth sitter och pular lite med kniven och M ber honom sluta leka med den med förklaringen att den är sylvass. Sedan dröjer det max en minut innan Ellioth skurit av sig tippen på tummen. Det forsar blod men M plåstrar om honom i badrummet. När Ellioth stolt kommer ut och visar plåstret för mig i köket börjar det rinna blod längs hela handen och armen. Ungen gråter i panik, pappan försöker få bort plåstret och mamman håller på att svimma när hon ser såret :/ Ellioth blir kritvit i ansiktet och håller på att svimma så Mange måste lägga honom på soffan och hålla upp benen högt. Jag ringer grannen som är sköterska och hon kommer över (trots mitt i maten) och styr upp det hela. Hon tvättar rent, konstaterar att det inte behövs sys och plåstrar om. Vi ringer 1177 för att se så det inte behövs någon spruta eftersom det var en köttkniv han skar sig på men sköterskan i luren kan se att han har fullt vaccionationsskydd. Sluter gott, allting gott. Tack bästa Tessan <3
Efter det blev det några timmars legobygge innan jag först vid 21.30 sövde kidsen. Nu sitter vi framför tv:n, ser en dålig film och äter ost och kex.

Btw, min bästa julklapp? En selfiepinne :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar