söndag 28 december 2014

Krispig fixar-/lekdag!


Utsikt från fönstret, fantastiska vinterland <3

Man kan ju inte bli annat än lycklig av detta fantastiska väder. Det är ju så vackert när solen strålar över landskapet i sin vinterskrud att det gör alldeles ont i ögonen. Efter den gråa, tråkiga hösten är ju detta verkligen vad vi behöver, LJUS!

Vi har börjat komma i säng så skapligt på kvällarna nu att jag vaknar utvilad redan tidigt på morgonen (då jag bara har en-två kissepauser just nu, peppar, peppar...). Imorse vaknade jag vid 8 och fick ligga och snusa grabbarna i nacken ända till 9 innan jag väckte dem. Då klev Elton upp och lade sig vid tv:n så vi låg kvar och pratade i nästan en timme till. Därefter gjorde grabbarna sconesfeukost till mig vilken jag fick avnjuta efter att ha bäddat, duschat, plockat och slängt på en maskin med tvätt. Efter det satte Elton och jag oss vid köksbordet och plöjde i hans pysselbok han fick i födelsedagspresent/julklapp. Han är såå duktig min lille kille. Han klarade ett korsord nästan helt själv genom att ljuda med lite hjälp med viss stavning (tex kikare) och vissa bokstäver (Å och Ä och V och U blandar han ihop lite). Han är bara precis fyllda fem år liksom :) Med det gjort blev vi sugna på att gå ut i det fina vädret. Snowracern plockades fram och flera backar skulle testas. Vi gick ett varv i spåret i skogen och att pulsa i snön gav mig sammandragningar vilka inte var nådiga så med det var dagens träningspass gjort :) När vi var i tredje backen ringde mobilen och det var en som skulle hämta en byrå vi sålt så vi skyndade hem. När den var ilastad gick vi in och lagom till det kom Ellioth hem. Grabbarna hjälptes åt att laga mat medan jag rensade ur killarnas byråar för att göra plats för lite nyheter. Trots att Elton fortfarande har storlek 110/116 fyllde jag en hel IKEA-påse med den storleken. Det får bli ett klädpaket som åker ut på Blocket!
När middagen var intagen ville grabbarna gå ut och åka snowracer igen så det var bara att klä på sig. Trots att det var kolsvart ute och tempen visade -15 grader så hade vi en supermysig stund i backen i skogen <3

När vi kom hem lade jag mig på sängen med en kopp varm choklad och skulle tömma mobilen på bilder men datorn min går inte ens att starta. "No operating system found" står det och nu undrar jag hur jag ska komma åt mina bilder och mitt examensarbete i den? Någon som vet vart man ska gå och vad det kostar?

Nähä, ska nog packa BB-väskan innan ett avsnitt "En unge i minuten"...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar