lördag 21 juni 2014

Framgång kommer inte av sig självt!

"When people you don't even know hate you, that's when you know you're the best".

Den här kommentaren trillade in på bloggen idag och när jag läste den högt för Mange skrattade vi så vi rullade runt i sängen där vi låg. Det är konstigt hur så ovärldsliga ting kan sticka så i ögonen på andra. Men för att "försvara" mig lite:
Vad jag har för problem? Inga. Jag biter normalt på naglarna så mina naglar mår bättre med en förstärkning med lite gellack på. Och fransarna, ni anar inte hur skönt det är att vakna upp på morgonen och redan ha sådär magiskt vackra ögon ;-) Det besparar mig inte bara en mascara, jag kan även sova 30 minuter extra varje morgon då jag inte längre sminkar mig. Och tro mig, jag är väldigt tacksam att jag har en frisk familj men jag kan väl ha fejknaglar och fejkfransar och vara tacksam för det samtidigt?
Och vet ni, mina fransar kostar mig 300 kronor i månaden. Naglarna 500. Det är 800 kronor i månaden för något som får MIG att känna mig fin, något JAG värdesätter i MIN vardag. Det får jättegärna störa andra då det inte rör mig i baken!

Och hur gör detta mig egoistisk? Är man egoistisk har man enligt mig en begränsad resurs och tar hela själv. Man gör saker som gynnar en själv och som kanske skadar andra. Vet ni, trots att jag lägger 800 kronor i månaden på fransar och naglar har min familj mat på bordet, ungarna har fina cyklar, studsmattor och hela rummen fulla med leksaker. Vi reser (exempelvis Thailand i vintras och Turkiet nu i sommar), vi har köpt hus, vi har fadderbarn (!) och vi har flera sparanden så nej, jag är inte egoistisk för att jag bryr mig om mitt utseende!

En egoist i mina ögon är exempelvis en person som kanske röker ett ciggpaket om dagen, vilket skadar både personen själv och dess medmänniskor, vilket dessutom blir över 1500 kronor i månaden och gör att dottern kanske inte kan få gå på det där sommarkollot. Eller som kanske prioriterar snuset framför barnens lördagsgodis.

Den svenska avundsjukan har ännu en gång gjort sig påmind. Det är så sorgligt hur vi människor inte kan unna varandra välgång.

För er som inte tål att jag har råd med och unnar mig skönhet för 800 kr/mån, FUCK YOU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar