söndag 19 februari 2012

Effektivisera vården

Jag blir lika förbannad varje gång jag tvingas besöka sjukvården. Idag vände Torbjörn det hela till en väldigt positiv upplevelse men sådant hör ju till ovanligheterna.

Finns det några andra ställen där arbetet är mer ineffektivt? ALDRIG!
Som imorse på akuten... I ett hörn låg en kvinna och skrek av smärtor och i ett annat låg en man och kippade efter luft. Två yngre tjejer satt och grät på en brits och bredvid satt en ung kille och blödde från armen. Och vad gjorde personalen? Jo, från fikarummet var det ett jäkla kackel och vid receptionen stod fem sköterskor och snackade om hur de skulle snyta sig i chefens gardin om de vann 19 miljoner på Lotto. Hallå? Här är det människors välmående det handlar om, då får man fan snacka skit och fika när tiden passar sig bättre. Tänk om alla arbetare på Ica Maxi skulle gå och fika samtidigt, vilket kaos det skulle bli. Och då handlar det ändå bara om lite matvaror och människors dyrbara tid som går till spillo. På sjukhuset handlar det ju fasen om liv, väldigt ofta.

Jag brukar dra min läkare i Thailand som exempel. Han har sin mottagning i ett litet rum längs en ganska vältrafikerad gata... Man sitter på trottoaren och väntar på sin tur. När jag var där och hade halsfluss var det 12 personer före mig i kön... Efter 20 min var det min tur :D Ännu bättre var att jag mådde som vanligt 8 h senare... Sen kan man ju diskutera huruvida nyttig den medicinen var och hur gott arbete Mr Chusak utför (desto fler patienter, desto högre lön-garanterat!)!

En raket i röven på sjukhuspersonalen skulle ju inte skada alltså! Högre lön är de säkert värda också!! Iaf sjuksköterskorna, undersköterskorna borde få sänkt...

Mange söver just nu kids och jag har försökt plugga lite. Är fortfarande snurrig och mår lite illa... Ikväll ska vi försöka få till en film på soffan (igår kikade Mange och Robin på en, jag somnade till Gladiatorerna:))!

På eftermiddagen var den här tokungen och hans far på stan (jag och Elton sov middag hemma!). Han köpte sig då en liten Playmo-figur för en peng (20 kr) han fick av mormor och morfar innan de åkte. De kom hem 15.30 och han har lekt med den här gubben ända tills nu (en astronaut). Han uppskattar verkligen det lilla den här herrn <3

1 kommentar:

  1. Nog för att jag fortfarande tycker att du betedde dig korkat i mammatråden så läser jag din blogg. Den är liksom lite beroendeframkallande...

    Tänkte bara på att du är sjuk så ofta, jag fattar inte varför sjukvården inte gör någonting?! Du kan ju inte behöva gå och vara så sjuk hela tiden. Du kämpar ju verkligen med allt! Ingenting flyter på, ingen medvind men du kämpar... bara för att du kanske inte är så känslig och biter ihop många gånger så ska ju inte du få sämre vård än gnällspikarna!?

    Krya på dig!

    /Frida
    www.mongosisters.blogspot.com

    SvaraRadera