onsdag 26 oktober 2011

Tokstollar till kids

Sitter just nu och förundras över min stora son som sitter och leker bredvid. Vad får han allt ifrån? Just nu sitter han med ett måttband och snurrar det kring en Duplo-bit. När jag frågar honom vad han gör svarar han: "Jag mäter hur långt det är runt den. Vuxna tycker om när barn kan sånt!" Haha, okej? Och så spinner han vidare... "När man är i simhallen på natten kan det komma en haj och äta upp min snopp. Då fick den snoppen aldrig växa färdigt. Då blev den inte lika lång som pappas! Visst är pappas snopp så himla lång mamma!?" Och så tittar han upp på mig: "Mamma, Åke torkar bäst, och sen kommer Åsa...!" (syftandes på hur bra fröknarna på dagis torkar i rumpan efter han gjort nummer två...) och så mäter han vidare. Haha, jag dör så rolig är han!

Den lille herrn sitter inne på rummet och leker för sig själv, det är bäst så. Sitter Ellioth bredvid ska han ta det Ellioth leker med och helst smälla den saken i huvudet på Ellioth. Och när han börjar gråta ja då ska man nypas och rivas så han skriker ännu mer. Det var så det gick till alldeles nyss. Mange frågade, i desperation, en dagisfröken vad man skulle göra när Elton beter sig så. Vi har försökt med allt men ungen liksom bara flinar. Och tipset vi fick fungerar verkligen...När han gör något elakt mot Ellioth lyfter vi bara bort Elton därifrån och vänder honom ryggen. Försöker han komma fram igen lyfter vi bort honom igen, utan att prata med honom. Det krävs oftast att vi lyfter bort honom två gånger och sedan känner han sig så dissad att han börjar gråta och går självmant fram till oss och säger förlåt. Förut har ju han liksom fått uppmärksamheten då vi plockar bort honom, sätter ner honom och försöker prata med honom. Det är nu när han inte får någon uppmärksamhet alls som han förstår. Tacka vettja dagis (nej, jag kommer inte säga förskolan!), de kan verkligen sin sak!

Hämtade hem kidsen redan vid 15.15 idag (de skulle gått till 17) då det som ska läsas tills imorgon finns i en bok som ligger på Ica för att bli hämtad. Det dumma är att den är beställd på Manges konto så det är han som måste hämta den. Så "synd" att jag får busa med barnen istället då liksom :)

Tjingeling sålänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar