onsdag 21 april 2010

Familjegympa!

Hade fått två kommentarer idag, en som inte ens rörde mig i ryggen och en som fick mig att vilja gråta...

"haha,den lilla har större näsa en den stora"

"Den 11 december var det föräldradag på dagiset där jag jobbar. Då klättrade en katt upp i vagnen till Sigve. Han var 1 år och 8 månader. Katten lade sig succesivt mer och mer över ansiktet, så att pojken fick mindre och mindre syre och vaknade inte. När han hittades gjorde två av mammorna hlr i 45 minuter för att få puls så att han kunde skickas med helikopter till Ullevål i Oslo, medan jag och flera försökte hålla andra barn och föräldrar lugna och informerade. Två dagar senare stängdes maskinerna som höll Sigve levande av.
I morgon, den 22 april skulle han fyllt två år.
Man hade lagt Sigve ut i vagn i ett skjul som vi hela tiden såg rakt in i, tillsammans med tre andra barn. Vagnen hade inget myggnät, men det hängde en filt framför så att han skulle få lite mörkt och lugnt. Vi såg aldrig något, inte ens när vi gick ut och kollade. Det var lugnt och tyst bakom filten, så vi lyfte in på den förrän han skulle väckas.
Det räcker med några minuter.
Låt gärna Elton sova ute, men använd mygg- eller kattnät. Alltid. Det finns getingar i april också.

Det är inte meningen att låta som en surtant och ge dig en moralpredikan, men jag drömmer fortfarande mardrömmar ibland om en liten pojke som är vit i ansiktet och svart på läpparna. Det är så onödigt, men det kan hända."

...man skulle väl kort kunna sammanfatta det som att huvudsaken är att man kan andas med näsan! Usch!

Hade en såå rolig förmiddag idag... Jessica, grannen, drog med oss på familjegympa vilket verkligen uppskattades av Ellioth. Han fick ju hoppa och skutta som en tok, vilket är hans favorithobby. Det var en hinderbana man skulle ta sig över genom att gå balansgång, göra kullerbyttor och slänga sig i ringar. Det hela avslutades med att man skulle kasta sig ut från ett högt stup (i barnsyn) ner i en skumgummigrop! Ellioth tyckte det sista var lite läskigt och tvekade hoppet litegrann men hans mamma kastade glatt ut honom i gummihavet vilket även fick ungen att tokskratta varje gång :)

Nej, nu ska två grabbar slängas in i duschen...Laters!

En nöjd prins i "gummihavet"

2 kommentarer:

  1. Har ni varit i T1 hallen och lekt :) Hi hi...

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att du får så många onödiga och omogna kommentarer. Hoppas du får minsta lika många positiva! Jag har ett barn hemma på 15 månader och vet hur mycket pyssel det är med ett barn. beundrar dig som har två småttingar. Såg att ni gifte er i Thailand, jag har fått för mig att man först måste ha en borgelig vigsel hemma, kan inte du berätta lite om hur det gick till praktiskt med allt omkring? Tack o fortsatt lycka till med allt!

    SvaraRadera