söndag 27 december 2015

Akuten

Hänger på akuten med pappa. 5 h och 15 min är vi uppe i och sådär lagom rastlösa. Korridorplats har han så lite action är det ju ändå...

Mamma och pappa kom förbi hemma förut för att hämta upp Ellioth som skulle sova över. Pappa var alldeles kritvit i ansiktet och skakis och mamma ville att jag skulle köra honom till akuten. Men nä, enligt honom själv mådde han fint. Lite illamående, svårt att andas och stickningar i armen "bara". Jag skjutsade mormor och Ellioth hem och sedan började jag köra pappa mot sjukhuset. Jag ringde 1177 samtidigt och när de svarade ville de att jag skulle ringa 112 för att möta upp en ambulans men det vägrade han ju, såklart. "Envisa gubbar" sa sjuksköterskan i luren, jotack!

Först gick det snabbt, det togs prover och han kopplades upp för ett EKG. Efter att ha träffat läkaren blev det en lungröntgen och nu sitter vi här och har fortfarande inte fått svar på något... När jag traskade runt i korridoren kom läkaren fram till mig och sa att han fortfarande väntade svar på röntgen men att han ändå vill lägga in pappa för observation. Gubben står dock påklädd i korridoren och väntar på att få åka hem, han tror jag skämtar och envisas fortfarande med att han "väl borde vara hemma till 22?!"
Envisa gubbar, jotack! ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar