tisdag 28 juli 2009

v. 24

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.
Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.
Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.
Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Den här skönheten till body har jag suktat efter sedan den kom ut i butik men jag fick gott hållas tills ultraljudet då vi trodde vi skulle fått reda på kön, den är ju "aningen" tjejjig :) Tydligen var det fler individer som älskade den för lika snabbt som den kom, lika snabbt försvann den. Idag när jag hittade en liten body som hängde där alldeles ensam kunde jag inte motstå...Jag är ju trots allt bombsäker och skulle det ändå bli en liten kille så vet jag åtmonstone två stycken som ska föda tjejer, så till nytta kommer den allt på ett eller annat sätt :)

2 kommentarer:

  1. Varför kan du inte använda den bodyn på en liten killbebis? lite kallt med kortärmat i november iofs kanske.../Lis

    SvaraRadera
  2. En sån har Emilia, jättesöt :)

    SvaraRadera