måndag 30 juli 2012

Svar på frågestund:

Det blev ju inte många frågor men jag svarar självklart på dem jag fått...

Hej hej! 

Har ingen fråga utan ville säga att jag älskar läsa din blogg, blir lika glad varje gång du skrivit nytt inlägg=) - Oavsett vad det står:P


- Tack <3


 Alla era resor, är ni fenor på att hitta billiga alternativ via typ sembo eller hur hittar billiga resor? (Eller är de kanske inte så billiga?)

- Alla våra senaste resor har varit med all inclusive. Kreta var inte billigt, 37000:- (fyrstjärnigt hotell precis på stranden), vi reste med Apollo. Förra året var vi ju i Turkiet två vändor. Först åkte vi med Turkietresor, 2 v och för det gav vi 17000:- (trestjärnigt), då kostade inte Elton något. Tur två var med Solresor och då gav vi 12500:-  (trestjärnigt)för 1 v, inte heller här kostade Elton något. www.sistaminuten.se är ett tips på en bra sida :)


Du skrev att du räknar kalorier, hur funkar det i vardagen? Äter du annat än familjen? Hur vet du vad som är i allt o hur mkt du ska äta?


- När jag räknar kalorier dricker jag mest shakes och äter någon frukt till det. Det står ju då på shakesen hur mycket en sådan innehåller och så vet jag att ett äpple är ca 50 kcal och en banan 150-200 kcal. Då äter jag 500-700 kcal om dagen. Äter jag mat äter jag samma som familjen men tar då mindre potioner som jag uppskattar kaloriinnehållet på. Det finns kaloritabeller :)


 Hur går det med husdrömmarna? Vad vill ni ha för boende? 


- Självklart drömmer vi om hus men som läget är nu (en inkomst, jag pluggar ju och lever på CSN) får vi inget större lån. Dessutom bor vi så billigt där vi bor nu och det passar ju oss utmärkt när jag pluggar. När vi nu skaffat en sommarstuga också så har vi ju tomt där, det är det vi saknar här (på sommaren!). Vi bor i en bostadsrätt nu och hoppas på lite vinst på den som blir bra till en kontantinsats till ett hus sen. Desto längre vi bor desto mer vinst kanske ;-)? Man kan ju hoppas!




Har skrivit till dig förut men fick inget svar då så provar igen :) Du skrev i maj nån gång om att du fått reda på att kursen grundläggande färdigheter gav behörighet även på mellanstadiet och inte bara på lågstadiet. Jag undrar hur och av vem du fick den informationen från? Jag har själv läst den kursen och försökt ta reda på vad som verkligen gäller men ingen verkar riktigt veta. Tacksam för svar! 


- Förlåt att jag inte svarade tidigare, jag erkänner att jag är rätt kass på det! Jag fick höra det av en tjej i min klass som hade kompisar som gick grundläggande färdigheter. De hade i sin tur fått reda på det av en lärare de haft i den kursen. När jag sedan var hos studievägledaren och frågade om detta ville hon inte direkt svara och sa att det inte var något som var klart ännu.


Favoriter? Mat, kläder, platser, smink, tvprogram, personer. 
Motsatsen - vad gillar du minst/tycker illa om? 
Drömjobb som du hoppas få? 

- Favoritmat: Grillat i alla dess former. ÄLSKAR pasta, ris och potatis så ingen LCHF för mig!
Favoritkläder: Åh vad svårt. Går inte så mycket på mode längre utan köper oftast sköna kläder som passar min mammakropp. Handlar mest på H&M och BikBok men också endel på Gina, MQ och Monki!
Favoritplatser: Thailand, Krabi! Utan tvekan!
Favoritsmink: Nu på sommaren använder jag bara mascara, Loreal´s. Annars kan jag ha lite foundation och bronzing puder också. Märke? Ingen aning.
Favorit-tv: Hmm, ser nästan aldrig på tv. Men Sjukhuset och Top Model.
Favoritpersoner: Mina grabbar såklart! Sedan alla andra nära och kära! Någon kändis? Nä, jag känner knappt till några kändisar :)


Värsta mat: Har väldigt svårt för blodpudding och lever.
Värsta kläder: Jag pallar inte folk som inte kan klä sig. Tex väldigt tjocka människor (inget fel att vara det...) som har på sig tighta för korta linnen! Det finns kläder och stilar för alla!
Värsta plats: Italien- dåliga au pair-minnen.
Värsta smink: Lösögonfransar! Jag försökte i lördags, hur fan gör man?
Värsta tv-program: Matlagningsprogram, fy vad trist! Bortsett från Halv åtta hos mig!
Värsta person: Karlsson på taket!


Drömjobb: Just nu skulle jag nog vilja påstå att det vore som delfintränare. men eftersom jag är rädd för djur så nää (jag vet, får alltid kommentaren: "...och du jobbar på Kolmården??"). Eftersom jag läser till lärare så måste jag väl säga att jag önskar få jobb som det på någon trevlig skola med en massa söta och trevliga ungar :) Svenska skolan någonstans i Thailand vore ju inte fel ;-)


Men hörrni, fråga på, det här var ju kul :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar