onsdag 25 november 2015

Sprutskräck

Omtumlande dag. Ellioth har världens sprutskräck och idag var det dags för honom att vaccinera sig i skolan. Resten av klassen gjorde det förra veckan men vi bokade in en tid där jag kunde vara med. Hela veckan har vi pratat om hur vi ska göra... Han har T-shirt, vi går in i rummet, han sätter sig i mitt knä och jag håller om honom, pussar honom i pannan och vi tar sprutan. Riktigt så blev det inte, inte alls faktiskt. Ungen började gråta såfort han såg skolsyster och när vi kom in i rummet, där det satt två sköterskor till fick han fullständig panik och försökte rymma och gömma sig under bordet. Jag lyckades lugna ner honom men när det väl gällde fick han panik igen. Jag förklarade hur viktig sprutan var och att vi inte skulle lämna rummet utan att ha tagit sprutan. En sköterska snappade upp det och frågade om mamman bestämt att vi verkligen skulle ta sprutan idag och på mitt ja fick vi helt enkelt hålla fast honom. Jag hade honom i knät och höll i honom, en annan sköterska höll fast hans armar och en andra sköterska tog sprutan. I tumultet som uppstod började även jag att gråta och så gjorde Elvis, så honom fick den tredje sköterskan ta hand om :) Jag kan säga att en 7-åring på 134 cm och 27 kg är galet stark. Mina tårar kom av känslan världens sämsta mamma som håller fast sitt barn som i panik i princip försöker fly för sitt liv... Fy!
Och anledningen till att jag fick ta detta, och ha med Elvis, var för att M flög till Örnsköldsvik. Bra tajming. Men det blev bra tillslut ändå och efter lite mys i soffan utanför klassrummet i cirka 10 minuter var han fit att gå in till kompisarna igen. Lilla vännen ❤

Efter detta gick jag hem och utfodrade Elvis och därefter sov jag med honom, helt utmattad, i nästan två timmar!
Efter hämtning kom mormor och morfar förbi och tog med sig storkillarna hem. Jag sövde Elvis för att väcka honom en timme senare och leverera Donken-mat till grabbarna. Vi hängde i Ljungan ett tag, Elvis hann inventera mormors alla silverbestick, innan vi for hem och gjorde oss iordning för sängen! Nu har de sovit i några timmar och jag sitter uppe och väntar på att M ska komma hem.

Dags att sänka sängen tror jag minsann ❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar