söndag 10 juni 2012

Kreta: Liten by

Sitter i skrivande stund och tar en paus i skuggan. Skojar ni att solen tar?! Körde med spf 15 igår och blev helt tokbränd på vissa ställen. Idag har jag kört spf 50, plus skyddat mig med kläder men jag är ännu mer bränd. Känner mig typ sjuk, så bränd är jag :( Men en dag i skuggan känns som en förlust ;-)

Jag, grabbarna och morfar var ute på en långpromenad innan lunch. Vi gick bort till hamnen och kikade när fiskarna gjorde rent sina nät från fångsten och påvägen hem gick vi längs bilvägen. Då får Ellioth syn på en liten fågelunge som låg på vägen och flaxade men kunde inte flyga. Samtidigt var det en bil påväg så vi gick ut i gatan samtidigt som en grekisk man också var från andra sidan gatan. Fågelungen flaxade åt sidan lite och vi stod ca 1 m ifrån den när bilen svängde och tog den med bakhjulet. Poff sa det när den blev överkörd och Ellioth och Elton stelnade till som pinnar och blev alldeles förskräckta. Så om vi säger såhär, den här dagen har handlat mycket om fågelhimlen och varför man kommer dit...:)

Elton älskar att gå promenader så när han skulle sova ville han gå på "nad" med sin mamma och självklart gjorde vi det. Han somnade på några minuter och jag gick och njöt av tystnaden, ensam på en liten landsortsväg, längs Medelhavet... UNDERBART!
Vi bor i en pytteliten by utanför Platanias och här finns endast en liten hamn, några restauranger, ett bageri, en kiosk och ett supermarket... Snacka om semester! Alltid annars brukar vi vara på stora turistorter men det här är verkligen något som passar någon med bara två veckors semester... För det här är verkligen SEMESTER :)

Såhär ser det ut mest hela dagarna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar