lördag 14 januari 2017

Lajvet

Bara lite info till er som nu har bekymmer om huruvida jag får eller inte får ha mina barn på fritids och förskola när jag åker till Thailand:

JAG FÅR DET! Surt va? Tro mig, jag är utbildad både lärare och förskollärare så jag kan reglerna.

Jag arbetar som lärare. För det första har vi 45 h arbetsvecka. Det innebär att vi arbetar 9 timmar om dagen, i snitt. Lunch på det och restid skulle innebära att jag har rätt ha mina barn på förskola/fritids 10 h om dagen. Nu har inte jag det för jag väljer att arbeta kvällstid när barnen sover, vilket förkortar deras dagar något. Utöver mitt arbete läser jag en kurs på universitetet, vilken ligger över tre terminer. Detta gör att vi behöver viss studietid för att kunna läsa och skriva tentor. I höstas kunde jag inte ta ut min studietid då jag hade studenter som gick med mig under den tiden jag skulle tagit min tid. Jag fick istället läsa och skriva tentan på min lediga tid, kvällar och helger. Det är denna vecka jag kompenseras för när jag åker till Thailand. Jag har alltså lön från mitt arbete och får ha barnen på förskola/fritids. Kruxet är dock att en ny termin startar i januari vilket innebär att vi har ny litteratur som ska läsas in och en ny tenta som ska skrivas. Därför kommer jag vara tvungen att plugga när jag är i Thailand också. Och var jag studerar, om det är hemma, på biblioteket eller i Thailand, det har ingen med att göra. De kommer ha sina vanliga tider på förskola/fritids och ända skillnaden är att det kommer vara deras pappa som hämtar och lämnar istället för jag!

Dock åker jag ju redan på sportlovet och på lov har lärare inte rätt att ha sina barn på förskola/fritids, då kommer Mange vara pappaledig.

Men hörrni, satan vad gött det ska bli att att ligga och läsa litteratur på stranden i 35-gradig värme, med någon svalkande fruktsmoothie i handen och samtidigt som jag hör havets brus. Istället för att sitta här hemma i gråa Sverige. Vem vet, när jag sitter på balkongen på kvällen och skriver tenta till syrsornas sång kanske jag tar mig ett glas vin? LAJVET!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar